Shrek 2

Shrek 2 er sjov. Shrek 2 er endda meget sjov. Shrek 1 var sjov. Shrek 1 var rent faktisk ustyrligt sjov. Shrek 1 var langt sjovere end toeren, men toeren er ufattelig sjov. Konklusion: Shrekfilmene er sjove, men etteren var, som det oftest er tilfældet, bedst. Og hvorfor så det? Jo, Donkey (Eddie Murphy) er ikke helt så sjov som i den første film, og Shrek (Mike Myers) bliver i for mange tilfælde portrætteret som direkte usympatisk. Det kan vi ikke lide. Nyskabelsen Puss In Boots (Antonio Banderas) er dog lige så sjov som Donkey var det i den første film, så det skal selvfølgelig vejes op mod Donkeys mindre sjove indsats. På plussiden er også, at der er endnu flere krydsreferencer end i etteren, eksempelvis til Spiderman, The Wizard of Oz, The Lord of the Rings, Mission Impossible, E.T., Ghostbusters og Charlie’s Angels. Det virker godt. Det virker rigtig godt. Især Banderas’ tagen-pis-på-sin-rolle-som-Zorro-med-indbygget-overdrevet-smart-spansk-accent. Hylemorsomt, det er hvad det er. Uenige anmeldere er der måske nok tale om, men mest af alt ser det ud til, at de fleste synes, at Shrek 2 er sjov – og det er den såmænd også. … Fik jeg sagt, at Shrek er sjov?

2 thoughts on “Shrek 2”

  1. En ganske udemærket film, som du skriver. Man sidder med et smil på læben under hele filmen, måske er 1’ern en kindhest bedre, men husker den ikke ret godt.

    Dog synes jeg, at John Cleese/Kongefar gør det fremragende – nogen der sagde Fawlty Towers?

Comments are closed.

Scroll to Top