Shrek 2

·

·

Shrek 2 er sjov. Shrek 2 er endda meget sjov. Shrek 1 var sjov. Shrek 1 var rent faktisk ustyrligt sjov. Shrek 1 var langt sjovere end toeren, men toeren er ufattelig sjov. Konklusion: Shrekfilmene er sjove, men etteren var, som det oftest er tilfældet, bedst. Og hvorfor så det? Jo, Donkey (Eddie Murphy) er ikke helt så sjov som i den første film, og Shrek (Mike Myers) bliver i for mange tilfælde portrætteret som direkte usympatisk. Det kan vi ikke lide. Nyskabelsen Puss In Boots (Antonio Banderas) er dog lige så sjov som Donkey var det i den første film, så det skal selvfølgelig vejes op mod Donkeys mindre sjove indsats. På plussiden er også, at der er endnu flere krydsreferencer end i etteren, eksempelvis til Spiderman, The Wizard of Oz, The Lord of the Rings, Mission Impossible, E.T., Ghostbusters og Charlie’s Angels. Det virker godt. Det virker rigtig godt. Især Banderas’ tagen-pis-på-sin-rolle-som-Zorro-med-indbygget-overdrevet-smart-spansk-accent. Hylemorsomt, det er hvad det er. Uenige anmeldere er der måske nok tale om, men mest af alt ser det ud til, at de fleste synes, at Shrek 2 er sjov – og det er den såmænd også. … Fik jeg sagt, at Shrek er sjov?