Categories
In Danish

Ulykkelig kortfilm

Via Skribleriet. Den lille kortfilm “More“, som handler om både lykke og magtens bagside er en utrolig god lille sag. Mark Osborne, som står bag, har lagt filmen ud på nettet, og jeg synes helt klart, at du skal se den, hvis du ligger inde med en bredbåndsforbindelse (den fylder 16 MB). Filmen har vundet et hav af priser og blev velfortjent nomineret til en Oscar i 1998 i kategorien “bedste animerede kortfilm”, hvor Chris Wedge (ham med Ice Age) vandt for filmen “Bunny“, som man desværre kun kan se klip fra. Musikken til “More” er lavet af ingen ringere end Manchesterbandet New Order. Deres sang “Elegia” (fra albummet Low-Life) kører gennem hele filmen og var endda, sammen med fødslen af Mark Osbornes barn fundament for hele projektet. På filmens hjemmeside står der følgende om filmen: The Academy-Award® nominated animated short-film tells the story of a lonely inventor, whose colorless existence is brightened only by dreams of the carefree bliss of his youth. By day, he is trapped in a dehumanizing job in a joyless world. But by night, he tinkers away on a visionary invention, desperate to translate his inspiration into something meaningful. When his invention is complete, it will change the way people see the world. But he will find that success comes at a high price, as it changes himself, as well. Og det er ikke engang løgn.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.