Jeg er da et skarn hvis …

… jeg ikke får en god dag i dag. Klokken 20:30 træder AC Milan ind på Juventus’ hjemmebane, Stadio Delle Alpi, og kan med en sejr afblæse Juventus’ drømme om at vinde mesterskabet – og dermed selv komme endnu tættere på det. Før kampen skiller 6 point de to hold, så en Juve-sejr (lad det ikke ske) kan på den anden side gøre mesterskabskampen helt åben. Om ca. fem timer blæses lokalopgøret mellem Manchester City og Manchester United i gang på City of Manchester Stadium. En kamp som alle Citys fans har set frem til i meget lang tid, fordi det er det første derby på det nye stadion. Maine Road blev lukket med en 3-1 sejr d. 9. november 2002 og en gentagelse skulle gerne være starten på et nyt uindtageligt fort (for lige at snige en fodbold-floskel ind). Denne første sæson fører City dog i statistikken over dårligste hjemmebane, da de, sammen med Leicester, kun har vundet to hjemmekampe – mod Aston Villa og 6-2 sejren over Bolton. Som om det ikke skulle være nok med et lokalderby til at sætte byen i omdrejninger, så holdes Manchester Irish Festival også i disse dage. Og ikke nok med det – den største St Patricks Parade i Det Forenede Kongerige falder sammen med fodboldkampen i Eastlands, så centrum af Manchester bliver én stor fest i dag. Jeg glæder mig også til at se, hvad der kommer til at foregå her i Levenshulme, som er det irske samfunds “hovedstad” her i området. Det er da også Levenshulme Pub Company, der står for størstedelen af arrangementet, og alle pubs her i forstaden har levende irsk musik i løbet af dagen. Dagen i dag har alle muligheder for at blive en fest. A pint of Guiness please.

Scroll to Top