VK kommer efter dig, hvis …

(Advarsel: Der kan forekomme ironi og sarkasme) Regeringen vil opkræve bøder, hvis man henter sine børn for sent i børnehaven eller ikke møder op til aftaler med “det offentlige” (buuuuuuhuhuhuhu). Det er den bedste idé jeg nogensinde har hørt om. Hold da helt op. Så er vi da snart ved at være sikre på, at få skovlen endeligt under de enlige mødre/fædre. De skal jo ikke gå og tro at de bare kan drive den af. Lidt overarbejde kan dermed nemmest komme til at koste penge. Eller et sygt barn kan koste penge fordi man ikke når at komme til mødet om sygedagpenge. Da bøderne er henvendt til forældre (for sent afhentede børn), folk på dagpenge (for sent til møder) og udlændinge, der ikke kan dansk (passer ikke danskundervisningen), ser det ud til, at regeringen igen har valgt at straffe de svageste. Det er en foruroligende udvikling, men desværre også en udvikling, man skal regne med. Det er trods alt “os selv”, der har valgt dem – og forslaget er jo ikke ligefrem løftebrud. “Folk skal føle noget mere ansvar”. “Noget for noget”. Jeg er træt af den retorik.

3 thoughts on “VK kommer efter dig, hvis …”

 1. Med fjernelse af lukkeloven, hedder det ikke længere overarbejde, men ganske almindeligt lønarbejde.

  De butiksansatte kan så selv vælge om de vil blive på arbejdet til klokken nat eller gå ud i arbejdsløshed for fortsat at kunne være i stand til at hente deres børn – uden at få bøder.

  Men hey! De fleste er jo ufaglærte, så der er rigeligt med andet arbejde til dem. De kan jo bare sig nej til at arbejde søn/helligdage og efter 17.00.

  Argh!

 2. Præcis! Det minder mig om et andet af deres mantraer: “Frihed under ansvar”. Pis mig i øret, røvsnaps. Længere åbningstider giver ikke ligefrem specielt stor frihed til de ansatte, men til forbrugeren (som dermed burde kunne nå at hente børnene inden afhentningen af madvarer).

 3. Ansvarsfølelse over for fællesskabet skal liberaliseres og økonomiseres. Tingene sættes i system: Har du penge er du et ansvarligt og ordentligt menneske, har du ingen er du asocial og en skidt ka’l.

  Man burde melde sig ind i et parti som vil ændre på den kurs … nåjo. Det er jeg jo allerede 🙂

Comments are closed.

Scroll to Top