Categories
In Danish

E-mail fra Kiva

I aften fik jeg en e-mail fra mikrolånsvirksomhenden Kiva. Den var ganske opløftende i mange henseende. Først og fremmest er det selvfølgelig dejligt at se, at langt størstedelen af lånerne har været i stand til at betale noget tilbage. Ligeledes opløftende er det dog at se, at nogle får lov til ikke at betale tilbage til tiden.

Så hvis noget gerne vil have et overblik over, hvor ofte man får sine penge tilbage, tror jeg at e-mailen til mig giver et godt bud på den gennemsnitlige tilbagebetaling (se også Kivas egne statistikker, hvor det blandt andet fremgår, at ca. 99 % betaler pengene tilbage igen.)

Kiva-repayments
E-mail fra Kiva

Skønt er det også, at vi nu har $150 at smide efter nogle andre mennesker, som formoder at de kan få et bedre liv ud af et lån. Vi har endnu ikke besluttet hvor længe vores ca. $1.000 skal flyve rundt fra låntager til låntager, og hvem vi vil give pengene til, når de engang ikke skal være til rådighed for mikrolånsmarkedet. Men ganske givet mindst et par år mere.

Kiva fungerer i øvrigt sådan her:

Kiva flowchart
Kiva flowchart

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.