Mens vi venter på Google Wave

·

·

Fra præsentationsvideoen nederst i indlægget
Fra præsentationsvideoen nederst i indlægget

Google Wave (Wikipedia) bliver åbnet for i første omgang 100.000 mennesker den 30. september. Jeg håber på, at være en af dem. I alle tilfælde glæder jeg mig meget til at få fingrene i Wave. Og selvfølgelig især til, at alle andre får fingrene i Wave, så vi rent faktisk får en langt bedre måde at kommunikere og samarbejde på.

Det seje ved Wave er mangefoldigt. Dog er det især de kollaborative elementer, der kommer til at vende op og ned på vores måde at arbejde på. Wave er en slags næste skridt i e-mail-klienternes udvikling. En udvikling som i øvrigt har været enormt langsom. Desværre for Google Wave ser det ud til, at e-mail ikke er integreret fra starten. Det betyder selvsagt, at det kommer til at vare ret lang tid, før det breder sig tilstrækkeligt til, at alle bruger Wave lige så selvfølgeligt som e-mail.

Grunden til, at det bliver så fedt, er, at man kommer til at kunne samarbejde om at skrive dokumenter, dele billeder, sende e-mail-lignende beskeder og mange andre ting med et langt bedre interface og i en meget mere integreret løsning end nogensinde før. Dybest set bliver vores kommunikation flyttet fra e-mail, instant messaging, fildelingstjenester, wikis, Word og meget mere ind i én applikation. Selv kommentarerne på blogs rundt omkring kan hives ind i din helt egen udgave af Wave. Og ved du hvad? Wave er ikke en desktop-applikation. Wave lever i din browser. Og kan mangt og meget mere end nogen anden eksisterende desktop-applikation. Det er intet mindre end forrygende.

Udover at det dermed er helt og aldeles sejt fra bunden, så er der fem ting, der gør, at jeg tror på, at det kommer til at ændre al fremtidig kommunikation:

 1. Real-time
  Først og fremmest bliver samtalerne, billed- og fildelingen, dokumenthåndteringen osv. leveret i real-time. I én og samme applikation, tilmed. Den enorme real-time-buzz, der er gang i i øjeblikket har jeg tænkt mig at skrive mere om ganske snart. Men i denne omgang blot et stort YAY for at det bliver hevet ind i vores kommende, centrale arbejdsredskab. Du ser alle ændringer så snart de laves. Det bliver cwazy, I tell you.
 2. Open source
  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er fortaler for sådan ca. alt, der er open source. At innovere, at smide et hav af timer efter et projekt, for derefter at lade andre få lov til at videreudvikle er og bliver et stort plus. Og enormt sympatisk. De gør det altså sådan, at vi alle kan lave vores egen udgave af Google Wave. Måske en Shevy Wave. Yeash! Open source evangelismen har blandt andet drevet WordPress til at blive det klart bedste blogging-værktøj derude – og videre endnu til at blive et mere end hæderligt CMS. Og nå ja, selvfølgelig er der allerede lavet et Google Wave Plugin til WordPress.
 3. Plugins
  Ud over at det er open source bliver der også udviklet en ekstensiv API og det er muligt at lave sine egne plugins. Med andre ord kommer du til at kunne blogge via Wave, twitte via Wave og så videre og så videre. Dybest set vil det være muligt at udvikle et CMS omkring Wave, så skribenterne samarbejder om indholdsudvikling i Wave og udgiver via Wave. Og man kan jo selvfølgelig overveje at styre sine projekter i Basecamp via Wave. Damn!
 4. Embedding
  Især YouTube har vist os hvor fedt det er at kunne indsætte sit indhold andre steder. Man kan også embedde en wave, hvilket betyder, at du sammen med andre kan skrive et dokument, uploade billeder fra hver sin computer og til sidst embedde hele skidtet på jeres blog. Det er det, det ovenfor omtalte WordPress-plugin kan klare.
 5. Playback
  Hvis du bliver tilføjet en Wave (samtale) efter en del af indholdet allerede er konstrueret – eller endnu værre – efter flere personer har redigeret et dokument sammen, kan du se dets udvikling. Du kan dermed afspille udviklingsforløbet og se, hvem der har gjort hvad hvornår. Det bliver en af de allervildeste ting i Google Wave.

Hvis du har lyst til mere Wave allerede før du får grabberne i det, så se nedenstående video, som gennemgår det hele. Den varer 1 time og 20 min., men er det hele værd! Læs også hele arsenalet af blogindlæg fra Mashable, som blandt andet har lavet en Top 6 Game-Changing Features, der minder meget om ovenstående.

Og nå ja, så må vi da håbe, at det kommer til at virke


%d bloggers like this: