Pointing it out graphically

Jeg hader, at jeg kommer til at fokusere på lækkerhed frem for indhold, når jeg laver PowerPoints (eller OmniGraffles eller SlideRockets eller whatever). Mest fordi jeg er stinkende ringe til at gøre det lækkert. Dernæst fordi jeg generelt synes, at den pædagogiske gevinst af lækkerhed i slideshows er overvurderet (vi taler ikke om feature-richness og dreje rundtness, men egentlig og cool lækkerhed).

Sidst synes jeg egentlig bare, at det er nederen at stå med et slideshow uden vægtigt indhold. Især fordi jeg egentlig oftest har et eller andet på hjerte, som derved ikke kommer frem. Det får mig til at føle mig så konsulentet varmluftsagtig. Og jojo, bevares, vederstyggelige lille satan-du, jeg er måske nok hvad jeg spiser. Eller får løn for. Men for snøvsen, hvor er det totalt anti-opperen alligevel.

Huskeregler til ego:

 1. At have et budskab er vigtigst
 2. Forklaringen af budskabet er vigtig
 3. Lækkerhed er knap så vigtig
 4. Kan du så forstå det, Marianne!

3 thoughts on “Pointing it out graphically”

 1. Sidst jeg var på konference var der en tydelig forskel i behagelighed og få-budskabet-ud-ness mellem dem som brugte Keynote og dem som brugte Powerpoint. Efter min mening er man godt på vej bare med Keynotes standard templates uden man behøver at være nogen Andy Warhol.
  Men selvfølgelig. Sminker man et svin er det stadig et svin…

  renecnielsen.com-anbefaling: Læs Riccos seneste blogindlæg, Toy Story 2 udsat for lidt Batman.

 2. Et godt tip er ikke at skrive for mange stikord til en selv på sine slides. Jeg var til et seminar i miljøøkonomi forleden, hvor en oplægsholder havde de grimmeste slides jeg længe har set. Figurer og sætninger, der var smidt ind hulter til bulter. Men han var super god til at fortælle sit (vigtige) budskab, så alt i alt var det en meget overbevisende præsentation.

  renecnielsen.com-anbefaling: Læs Jonass seneste blogindlæg, Ritt giver ingen mening….

Comments are closed.

Scroll to Top