Køber Anders Fogh FCK?

Vores wannabe mediemogul statsminister er måske på vej til at købe både Viasat og fodboldklubben FCK. Eller, måske ikke. Men han er i hvert fald en Berlusconi in spe (når ikke han lige ligger med en polak i ske).

Villy “Min Mand På Borgen” Søvndal skriver i en pressemeddelelse:

Det er kun et år siden at Fogh svingede sig op på den høje moralske ganger og talte om pressefrihed og ytringsfrihed. Samtidig ser vi det ene intimideringsforsøg på medier og journalister efter det andet. Eller inkludering eller udelukkelse af journalister efter statsministerens og regeringens forgodtbefindende. Det er ærlig talt smagløst og minder mig om Berlusconi

Gid det ikke var rigtigt.

8 thoughts on “Køber Anders Fogh FCK?”

 1. Ja, gid det ikke var rigtigt…

  Det kan vel næsten ikke undgå at føre til en eller anden form for selvcensur, selvom DR siger han bare kan gå til Pressenævnet, http://politiken.dk/indland/article232914.ece, hvis han mener der er ”noget at komme efter”.

  Men hvad? befolkningen er vel ligeglad, bare der er flæskesteg på bordet – det går jo ufatteligt godt, ikk’? Den slags burde jo føre til oprørstilstande i befolkningen. Og fuck da de medievidenskabsprofessorer der påstår at vide noget om den slags, http://politiken.dk/indland/article232274.ece (“det er yderst beklageligt, at en statsminister går ud og truer et medie og i praksis indskrænker ytringsfriheden”).

  ÆV 🙁

 2. Der må være en spindoktor eller to der gnider sig i hænderne over den drejning, den debat, den (under alle omstændigheder) tankevækkende dokumentarfilm har taget.

  Pludselig, efter Foghs meget lidt elegante, men ikke desto mindre meget effektive, stunt med at kalde DR utroværdige, diskuterer alle meingsmagere ‘faktuelle fejl’ – hvor mange måske’er sagde hovedvidnet Hogan, hvor mange måske’er har Guldbrandtsen udeladt, havde soldaterne flag på skjorten eller ej, er der udlevereret fanger til amerikanerne 2-3 eller flere gange osv. Det kan da virkelig få mediemøllen til at snurre og især David Trads har set sit snit til at gå i klinch med DR (på sin blog og i Deadline igår).

  I det seneste interview om sagen der findes her: http://politiken.dk/indland/article233602.ece
  er Fogh i øvrigt mere end almindelig uklar i mæglet og at det ikke går ham på personligt, tror jeg ikke en meter på….

  Det, der virkelig er spindoktorernes fortjeneste er, at alle nu mener noget om DR’s troværdighed og ikke går i dybden med det problematiske i, om regeringen har udleveret fanger til tortur i amerikanske fangelejre i Afghanistan. For ikke at nævne, at regeringen øjensynligt har blind tiltro til hvad amerikanerne siger og åbenbart slet ikke skænker den kreative tolkning af Genevekonventionen en tanke…

 3. Boys, I har jo så ganske fat i den lange ende. Lidt som det plejer at være…

  Det er noget så overordentligt beskæmmende, at en regering, der klandrer oppositionspartierne for dårlig ledelse, leder så elendigt. At smide folk i krig uden FN-mandat, at udlevere fanger til (eventuel?) tortur, at pisse på uddannelsessystemet, fødevaresikkerhed, transportsektoren osv. er og bliver meget lidt elegang ledelse. Desværre er de mestre i spin, så det kommer ikke tilbage i deres ansigter. Det er meget meget ærgerligt.

  Med hensyn til David Trads, så bliver jeg da mere og mere træt af den mand. Jeg så ham også i Deadline, og nøj, hvor er han da enerverende. Jeg havde ellers masser af respekt for ham, da han stolt stod frem og fortalte om Nyhedsavisens store ambitionsniveau. At avisen siden ikke har været i nærheden af selvsamme niveau, burde få han til at stikke piben lidt ind. Det er langt fra sket. I stedet fremturer han stadig med Ekstra Bladslignende udsagn – blandt andet i hans indlæg om DR. “DR er fuld af løgn!” indeholder historien om, at Hogans udtalelser blev klippet (som man gør) og derefter godkendt af ham (hvilket er god praksis). Det er David Trads åbenbart slet slet ikke tilfreds med. Derudeover var der en sløset oversættelse i programmet ved samme citat. I underteksterne, vel at mærke. Den originale sætning blev nu engang bragt videre af Hogan i en version, han selv havde godkendt og verificeret.

  Hvor er løgnen? Og hvorfor er hele DR fuld af løgn, fordi der er en journalistisk (allerhøjst) gråzone i et program, de har købt af en ikke-ansat?

  Jeg fatter ikke, at det er den slags anglo-saksisk navlepilleri, der skal bestemme den danske dagsorden, når det spændende er at vide, om Danmark har udleveret flere fanger, end forsvarsministeren har fortalt folketinget, og om regeringen burde have formodet at amerikanske soldater, der er berygtet for at torturere fanger, ville torturere fanger. En ordentlig, uafhængig undersøgelse ville være gidt givet ud, hvis der virkelig ikke er noget at komme efter (for at bruge statsministerens evigt mere ikke-argumenterende og arrogante udtryksformer).

 4. Nå ja, og så var der jo også lige dette hersens interview med forsvarsministeren i går (TV2’s sene Nyhedsudsendelse, måske?). Han blev spurgt, om han ville gå til pressenævnet. Det ville han ikke, for han ville ikke være den svage i skolegården, der blev nødt til at gå til gårdvagten. Han kunne godt klare sig selv.

  Den lader vi lige stå et øjeblik.

  Vores forsvarsminister vil ikke gå til den instans, der er sat ind for at løse den slags konflikter, men vil hellere være en bølle, der slås som en mand. Skræmmende.

 5. Jeg ser også helst, at Brøndby bliver holdt under inkompetent ledelse af inkompntent lægediktatoren 😉

Comments are closed.

Scroll to Top