De bedste albums i 2006

Året i år har været lige nøjagtig lige så lidt actionpræget som plejehjemmets julestue. Jeg har derfor ikke en helt masse at gøre staus over. Desuden har jeg ingen planer om at opfinde nytårsforsæt, så lidt gammel nytårsvin på nye flasker i stedet.
Lydhoer.dk havde vi for et par uger siden en forumtråd om de bedste albums i 2006. Jeg har lige taget et kig på min egen liste igen, og jeg er vel egentlig stadig ret enig med mig.

 1. Arctic Monkeys: “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not”
 2. Clap Your Hands Say Yeah: “Clap Your Hands Say Yeah” (udkom egentlig i 2005 i USA)
 3. The Knife: “Silent Shout”
 4. Hot Chip: “The Warning”
 5. Gnarls Barkley: “St. Elsewhere”
 6. The Streets: “The Hardest Way to Make an Easy Living”
 7. Morrissey: “Ringleader of the Tormentors”
 8. Cassius: “15 Again”
 9. Gotan Project: “Lunático”
 10. Zero 7: “The Garden”

Om jeg kommer til at høre ret meget af det i aften, ved jeg ikke. Jeg skal til Damernes Nytårsfest (hov, der var jo forresten noget nyt i år. Jeg er blevet pigernes ven!), men deres musiksmag skal man absolut ikke kimse ad. Altid. Men om ovenstående albums er en del af musiksamlingen hos festinitiatoren, ved jeg absolut intet om.

Desværre har jeg andendagstømmermænd efter en supergod herreaften i forgårs, så mit festabegen (svært ord at læse, ikke?) skal vist nurses lidt før afgang. Men ellers ved jeg, at D’damer nok skal få undertegnede i skødet stødet. Eller noget.

Slesvig 2007?


Posted

in

by

Comments

19 responses to “De bedste albums i 2006”

 1. Lars K Jensen avatar

  Hej René

  Hvor i alverden er Trentemøllers “Last Resort”? 🙂

 2. René avatar

  Ahh ups. Glemte min liste over danske albums:

  1. Under Byen: “Samme stof som stof” (har desværre kun hørt det to-tre gange, men for fanden det holder!)
  2. Trentemøller: “The Last Resort”
  3. Band Ane: “Anish Music”
  4. Blue Foundation: “Dead People’s Choice”
  5. Mikael Simpson: “Stille & Uroligt”

  Bedre? 😉

 3. Maltesen avatar

  Jeg vil også tilføje:

  1. Faithless : To All new Arrivals

  2. Red Hot Chilli Peppers: Stadium Arcadium

  3. TOTO: Falling in Between

  4. David Gilmour: On an Island

  5. Rammstein: Völkerball

  6. Depeche Mode: The Best of Depeche Mode vol. 1

  Det var bare de vigtigste…

 4. Jakob avatar

  En skam at Kaare Norge ikke har udgivet noget i 2006… Vi venter i spænding..

 5. René avatar

  @Maltesen: Jeg må med skam i stemmen sige, at jeg ikke har hørt noget af det. Havde slet ikke set, at Faithless havde udgvet nyt. Det bør jeg jo nok lige tjekke ud.

  @jakob: Nu har du vel sikret dig, at han ikke har udgivet noget? Regner ikke med, at den sidder på din klæbrige almene viden?

 6. Jeppe avatar
  Jeppe

  En lille ekstra snaps…Karl Billes “Ungkarlens Klagesange” er ganske super! Faktisk næsten undervurderet…

 7. Jakob avatar

  Alle ved vel, at Kåre Norges seneste album (Recital) stammer tilbage fra 2005!!

 8. René avatar

  Jeg har kun hørt ham håndtere bassen på Trentemøllers nummer “Vamp”.

  Er det noget folkeligt bras? Lækker jazz? Hvad spiller han EGENTLIG?

 9. Maltesen avatar

  @Rene: Det var en rent tilfælde, at jeg faldt over det ved at tjekke det på deres hjemmeside. Har faktisk ikke været forbi den siden 2004, hvor de annoncerede deres stop… Kan bl.a. købes hos TP Musik.

  Jeg bemærker, at ingen har taget vores alle sammens flødebolle, David Owe med på listen 😉

 10. René avatar

  … hvilket vidner om (den altovervejende del af) mine besøgendes ganske sunde fornuft 🙂

 11. Maltesen avatar

  Det må bevidne, at de musikelskere der besøger din blog, har deres sunde fornuft i behold?

 12. René avatar

  Du er en sand virtuos udi dechifrering af mine udsagn… Det er fuldstændig korrekt forstået 🙂

 13. 3xM avatar

  Åhh hvor herligt med en årsliste uden Nephew.

  =)

 14. René avatar

  Ja, egentlig. Jeg købte albummet, skal siges, men jeg er ikke synderlig imponeret. Men de ville nu nok optræde på danskerlisten, hvis det havde været en top-10 (tror nemlig ikke, at jeg har købt mere end 10 danske albums i 2006 🙂 ).

 15. Maltesen avatar

  Jeg undrer mig lidt over, hvorfor Nephew skal kritisered på den måde. De har begået et godt album, det går godt for dem og så bliver alle sure, fordi man hører så meget om dem i medierne.

 16. René avatar

  Kritiserer man dem ved ikke at have dem på sin top-5 over årets albums? Kritiserer man dem ved at købe albummet? Kritiserer man dem ved ikke at synes, at albummet er nær så godt som deres noget-nær geniale gennembrudsalbum?

  Jeg har ikke ondt af dem, bare fordi de ikke igen bliver skamrost (blot rost til skyerne) og ikke får statuetter kastet i nakken. Du får mig med andre ord ikke til at hoppe med på en jantelovsrant.

  Jeg synes, at det er fortjent, at de sælger mange plader, er succesfulde, spiller et hav af udsolgte koncerter og generelt får meget airtime, men det kan altså ikke til at afholde mig fra at sige, at de er set bedre, og at det ikke er noget legendarisk album.

 17. Villadsen avatar
  Villadsen

  Preach on, Brother