Kaffe fra 64

Havde jeg dog bare vidst det som knægt. Og havde espressoen da bare været en del af den danske kultur i 1985 (eller … det var den i hvert fald ikke på familien Nielsens matrikel i 9690). Juniudgaven af det italienske computermagasin MCmicrocomputer kunne i 1985 præsentere intet mindre end en Commodore 64 espressomaskine – endda med timer. Fantastisk hvad de kunne dengang… Måske den kunne times til at brygge kaffen, så den var klar når man trængte til en god rystetur på 100-meteren i Summer Games?

Commocoffee 64

Tak til Tonto chi legge, som er blevet BoingBoinged.

10 thoughts on “Kaffe fra 64”

 1. Nu er det jo et offentligt forum det her, men jeg drister mig alligevel til at sige, at det kilder lidt i starutten at gense den gamle brune brødkasse af en gude-computer koblet op med en espressomaskine. Tænk sig at varme op med en espresso inden man sniger sig ud på en farefuld færd i The Last Ninja – fuldt armeret med kastestjerner og ninjastav. Oh, ak og ve, tænk sig, hvis man igen kunne have det sorte Arcade joystick i de svedige hænder og ligge ind med et turbomodul, som kunne loade alle de fantastiske 64’er games ind i løbet af et par minutter.

  Jeg solgte selv min 64’er i ottende klasse, men har hørt, at man kan købe spillene igen. De skulle være lagt ind i et joystick, som samtidig fungerer som spillemaskine. Selv har jeg købt en model, hvor klassiske TV-spil er lagt ind, og det viser sig, at spillene holder. Om end de efter et godt stykke bliver lidt trivi. Men mon ikke jeg snart skal se mig om efter nogle 64’er games? Jo, det tror jeg vist nok, at jeg skal.

 2. Jeg har stadig min – inklusive turboladeren, så måske vi skulle stikke hovederne sammen en dag til noget blip-musik og BMX Racer.

  Desværre solgte jeg også på et tidspunkt min rugbrødskassemodel, men panikkede efter et par uger, hvor jeg dog måtte tage til takke med den “nye” model.

  Behøver jeg sige mere end:

  load”int karate 3″,8,1

 3. Jeg stiller helt sikkert op til et spil ‘Int. karate 3’. Selv om du ikke har den brune model længere, så er det alligevel fantastisk, at du stadig har en 64’er.

  Jeg er helt klar på med en 64’er date. Har du den i Kbh.? Måske man kan invitere nogle plok-øl og popcorn med?

 4. Jæs jæs, den er i en af de dekorative flyttekasser jeg har til at stå.

  Plokkies er altid velkomne her på matriklen, men popcorn er ikke min livret efter de kostede en plombe på et tidspunkt. Nå ja, og så på grund af smagen. Og konsistensen, for den sags skyld 🙂

 5. Ja, det er meganajs. Det er faktisk først nu i min morgenkaffekoger, at jeg tænker over navnet. Commocoffee. Kommunistkaffe, nærmest. Mon det var et lobby-forsøg på at få udgivet “Communist Mutants from Space” på C64 også (Atari-spil fra 1982)?

  Ikke desto mindre, så kunne Kafka også have været en mulighed. Kaffe fra brødkassen. Så kunne man spille “Caverns of Kafka”.

  æhhh, ok. Back to work…

 6. Ganske kreativ kommentar du kommer med i ovenstående, René. Er vi mon i færd med en lille overspringshandling 🙂 Og er jeg mon i selvsamme ærinde netop nu (yes, yes!).

  Vedr. C 64 daten: Hører jeg rigtigt, når jeg hører dig sige, at der egentlig ikke er særlig meget ved popcorn, som du kan lide?

  Jeg tror vist hellere jeg må medbringe en rulle Pringles i stedet, men så må jeg altså også insistere på en battle ‘Wizard of war’. Måske en af dem med Asian spices, som du diverterede med på festivalen. De var overraskende gode.

 7. Du kan gange den overspringshandling med 100. Havde i øvrigt også tænkt mig at springe over på Nytorv og spise frokost til åbningen af Jazz Festivalen, hvor “Fabian Kallerdahl Galore” giver prøver på lidt jazz/rock/reggae/afro-fusion. Vejret fordrer i stedet, at jeg rent faktisk laver noget. Damnit.

  Du rammer min popcornskritik lige på sømmet der, Poul. Jeg er faktisk ikke jætteglad for dem 🙂

  Jeg ligger vist ikke inde med “Wizard of War”, men det kan da godt være, at vi kan støve det op. I det hele taget er min spil-samling yderst amputeret. Solgte de fleste disketter engang for at skrabe ind til en ny BMX.

Comments are closed.

Scroll to Top