En helt tilfældig dag

I går var endnu en heeelt almindelig dag. Resume:

 • 01.23: Går i seng.
 • 06.40: Vækkeuret ringer. Jeg ville ellers meget gerne sove lidt længere. Hey, det er min fødselsdag. Snooze.
 • 06.49: Vækkeuret ringer. Jeg ville ellers meget gerne sove lidt længere. Hey, det er min fødselsdag. Snooze.
 • 06.58: Vækkeuret ringer. Jeg ville ellers meget gerne sove lidt længere. Hey, det er min fødselsdag. Snooze.
 • 07.03: Vækkeuret ringer. Jeg ville ellers meget gerne sove lidt længere. Hey, det er min fødselsdag. Står op. Hey, vent. Det var da ikke vækkeuret. Niki har sendt en sms med gratulationer. Tak til ham.
 • 07.07: Barberer isse da vækkeuret ringer. Hvorfor slog jeg det ikke fra da jeg stod op? Jeg er ok. Jeg skar mig ikke. Slukker vækkeuret. Går i bad.
 • 07.30: Tænder computeren og ser at der er kommet en tillykke-e-mail fra Iben klokken 6.25. Puuh hun står tidligt op.
 • 07.45: Stryger den sidste rene skjorte, som jeg købte i genbrugsforretningen i Fjerritslev i 2.g. Dvs. at den mindst er 10 år gammel. Vi har en historie sammen.
 • 07.48: Jeg føler mig gammel.
 • 08.02: Ny sms. Denne gang fra Majken, som synes, at jeg skal have en god dag. Tjaa, hvorfor ikke. Tak Majken.
 • 08.10: Cykler hjemmefra. Tænder for Clap Your Hands Say Yeah, mens jeg ræser gennem byen.
 • 08.19: Modtager en sms fra Lene, der spørger, om ikke godt nok det var klokken 8.15 vi skulle mødes.
 • 08.20: Mødes til morgenkaffe med Lene, som også har fødselsdag. Tillykke til hende, tillykke til mig.
 • 08.42: Mor ringer. Hun er til morgenhygge hos min tvillingesøster. Mor har instrueret mine søstres børn i at råbe tillykke når jeg tager telefonen. De forstummer. Mor ønsker tillykke, giver telefonen til Rikke. Vi ønsker hinanden tillykke. Jeg skal hilse Lene. Jeg hilser tilbage.
 • 08.55: Modtager sms fra Jannie. Hun har bemærket det gode vejr og laver den nødvendige kobling. ønsker mig tillykke. Tak Jannie.
 • 09.01: Far ringer. Kan lige nå at ønske tillykke før han skal ud i blæsten. Han vil gerne have repeteret, hvornår jeg lander i Aalborg i morgen. Jeg har glemt det, men finder planen i tasken. 21.55. “Det er ingen problem”, siger han vel.
 • 09.10: Lene skal på arbejde. Jeg skal egentlig også på arbejde, men vil også gerne hente min nye telefon på posthuset, som åbner klokken 10.00. Går derfor i Gad og kigger på bøger for at få tiden til at gå.
 • 09.14: Kører Dankortet gennem terminalen. 698 kr. for fire minutters shopperi. Men det er jo min fødselsdag, og jeg får ingen gaver. Tillykke til mig. Næææh, Martin Halls “Den sidste romantiker“. Den havde jeg faktisk ønsket mig. Den anden bog er ikke til mig selv, men til en god ven, der fortjener en lille ting. Den skal han nok få hvis jeg husker det.
 • 09.17: Panikker over, at der er lang tid til klokken 10.00 og at jeg skal nå så utrolig meget på jobbet i dag. Kører på arbejde. Jeg hader min samvittighed.
 • 09.30: Ankommer på arbejdet.
 • 09.32: Får at vide at jeg ikke må tage af den kaffe, som jeg er ved at tage fra.
 • 09.35: Kobler på Danmarks Statistik. Nu skal der rykkes.
 • 09.38: Bliver smidt af forbindelsen til Danmarks Statistik. Prøver igen.
 • 09.41: Får en sms fra Trine. Hun ønsker mig tillykke med fødselsdagen. Jeg vidste ikke, at hun vidste, at jeg havde fødselsdag. Gid jeg havde en hukommelse.
 • 09.53: Får en sms fra min storesøster. Hun og hendes familie glæder sig til at se mig i weekenden. Hun har sørget for en gave til min tvillingesøster. Jeg havde glemt, at vi giver hinanden gaver. Tak Sanne.
 • 09.54: Bliver smidt af opkoblingen til Danmarks Statistik. Prøver igen.
 • 10.30: Holder status: Jeg er blevet lykønsket af mor, far og søstre. Desuden af ekskæresten og tre af hendes veninder. én ven og én veninde. René lykønskede allerede i forgårs, så han tæller også med … To venner og en veninde. Lene samt veninder er for så vidt også at regne for mine veninder? … Fire familiemedlemmer (heraf tre kvinder), to venner og fem veninder.
 • 10.31: Jeg generaliserer over kønenne.
 • 10.34: Overvejer om jeg har den fjerneste idé om, hvornår mine hidtidige gratulanter har fødselsdag. Lene og Rikke i dag. Far den 3. maj. Sanne den 24. juni. Mor den 1. juli. Det var familien og ekskæresten. De andre? Pas. Eller … Niki har fødselsdag den 1. et-eller-andet. 1. september, måske?
 • 10.35: Jeg generaliserer over mig.
 • 11.14: Bliver smidt af opkoblingen til Danmarks Statistik.
 • 11.16: Henter min telefon på Vesterport Posthus. Det er en Nokia 6280. Jeg kan huske nummeret, for jeg sidder med kassen.
 • 11.25: Kører forbi Palads og husker hvorfor jeg ikke synes om skumfiduser (udover den ækle konsistens og det halsbrandsfremkaldende sukkerindhold). Farven.
 • 11.26: Jeg får “Palads” til at rime på “ligner pis”. Undrer mig over hvordan det kunne lade sig gøre. Men det er i hvert fald sandt.
 • 11.39: Tilbage igen. Kobler mig på Danmarks Statistik, nu skal den have lidt gas før jeg skal spise små-sen frokost med mig selv om en times tid.
 • 12.01: Bliver smidt af hos Danmarks Statistik. Udbryder: “øv”. Derefter: “Fordømt!”.
 • 12.06: Gider ikke sidde alene at spise frokost og tager turen over broen for at spise med de andre på DCCD.
 • 12.12: Tager ind på italieneren for at købe en sandwich. Sandwichmor er lidt cranky og fortæller mig, at jeg er meget heldig, at hun gider lave sandwiches til mig. Jeg beder om to forskellige efter hendes smag. Hun laver to ens.
 • 12.20: Ankommer på DCCD. Ulla har vist rundsendt en e-mail om at jeg har fødselsdag – Ditte, Per, Jens, Michael og vistnok også Andreas ønsker mig alle sammen tillyke uafhængigt af hinanden. Jeg tvivler på, at jeg selv har fortalt om det.
 • 13.10: Tilbage på min pind. En eller anden holder reception 20 meter nede ad gangen. Der er sodavand, øl og snacks. Og masser af larm. Jeg sætter P1 på på min nye telefon og kobler mig på Danmarks Statistik.
 • 14.04: Kirstine sender en gratulations-e-mail. Hun håber at nogen fejrer mig. Tak Kirstine.
 • 14.06: Opkoblingen til Danmarks Statistik fejler igen og fjernskrivebord kan slet ikke åbnes. Genstarter computeren, men det virker ikke. Giver det lidt tid.
 • 14.10: Britta ankommer – hun har været i Aalborg for at holde forelæsning for de basis-studerende. Hun fik at vide, at min gamle studieleder var skufet over mig.
 • 14.15: Britta fortæller, at man skal være inviteret til receptionen. Jeg er ikke inviteret. Jeg dropper mine planer om at give hele afdelingen kage. Det kan jeg jo altid gøre.
 • 14.20: Forsøger at koble op igen. Det virker ikke. Giver det lidt tid.
 • 14.34: Kirstine insisterer på, at jeg er lidt for jysk-mand-kedelig-agtig og punkterer min jeg-kan-ikke-noget-i-aften-jeg-skal-vaske-tøj-plan. Hun erindrer mig om tilstedeværelsen af Laundromat Café. Den sad.
 • 15.03: Jeg spilder nybrygget kaffe ud over en artikel, som ikke findes online. Jeg må bestille den igen via fjernlån.
 • 15.18: Er bange for at den nye telefon ikke virker for der sker ikke rigtig noget. Sætter sim-kortet tilbage i den gamle telefon. Hmm. Den nye virker nok alligevel … så.
 • 15.37: Kontakter IT-nørden, som vil kigge ned. Han skal bare lige svare på en e-mail.
 • 16.21: Ringer til IT-nørden. Han tager ikke telefonen.
 • 16.23: Går op til IT-nørdens kontor. Lyset er slukket. Hans kollega kan fortælle mig, at han er gået hjem og at der ikke er andre, der kan hjælpe.
 • 16.34: Jakob skriver en sms. Et stort tillykke og en tilkendegivelse om, at han havde svedt det ud. Noget tyder på, at Jannie er kommet hjem fra arbejde.
 • 16.58: Skriver en e-mail til IT-nørden.
 • 17.16: Tager hjem fra arbejde. Det regner. Meget.
 • 17.33: Tjekker om der er post i kassen. Det er der. Et brev fra BetalingsService.
 • 17.47: Flemming ringer. Minder mig om, at jeg skal købe vandrehjemskort inden jeg tager til Italien på tirsdag. D’oh! ønsker ikke tillykke. Abekat!
 • 17.50: En eller anden ligger en ikke-besked på telefonsvareren.
 • 18.26: Mor ringer. Hun havde prøvet at ringe for ca. en halv time siden.
 • 18.41: Logger på Messenger. Logger på Hattrick. Kan ikke overskue at tænke Hattrick. Er sulten. Burde jeg arrangere noget med nogen?
 • 19.01: Typisk. Mit rugbrød er muggent. Muggen røv til dit ansigt, som Jonny Hefty så poetisk har ytret.
 • 19.18: Poul skriver til mig på Messenger. Der er Flaming Lips i Tivoli engang i maj. Det kunne blive spast. Desværre den 3. maj. Fars 60-års fødselsdag. Ingen koncert til mig. Jeg kan da kigge forbi i aften. Vil overveje det. ønsker ikke tillykke, men han ved vist heller ikke, at jeg har fødselsdag. Jeg ved helt sikkert ikke, hvornår han har det.
 • 19.58: Brødet er fint nok når bare lige jeg skærer det yderste væk.
 • 20.05: Poul skriver igen. Der er Peter Sommer-session på P3. Vi aftaler at mødes til en øl på Den Blå Hund. Poul ønsker tillykke.
 • 20.45: Sender en sms til en flok. Vi kan mødes på Den Blå Hund klokken 21.15.
 • 20.47: Folk! kan desværre ikke.
 • 20.53: SMS: Kirstine kommer.
 • 20.59: Jonas kan godt – efter han er blevet erindret om, at det er min fødselsdag.
 • 21.14: Tropper op os Poul.
 • 21.21: Er på Den Blå Hund.
 • 21.49: Nina ringer. Har i hvert fald ikke glemt min fødselsdag. Kommer måske senere. Kommer ikke.
 • 22.49: Flemming ringer. Han er kommet i tanke om, at det er min fødselsdag. Tak Flemming.

Ikke meget at berette … tror jeg. Dvs. Først Jonas og senere Kirstine tager hjem, men hvornår skal jeg ikke kunne sige.

 • 02.02: Poul og jeg ankommer på Saxon’s.
 • 04.08: Poul og jeg forlader Saxon’s.
 • 04.29: Hjemme. Her stinker. Jeg er tørstig. Jeg fik ikke vasket tøj.
 • 04.59: Ahhhh. Der er nu noget over en varm dyne.
 • 06.45: Gooooooood mooooorning, sunshine. Det bliver en lang dag.

8 thoughts on “En helt tilfældig dag”

 1. Er du da sindsyg hvor må du have alt for meget tid siden du skriver alt det. Jeg har så bare et kedeligt arbejde siden jeg har tid til at læse det.

 2. Mit liv er så kedeligt, at jeg var på arbejde fra 8 – 15.45, kører hjem i den værste regnbyge, besøger mine forældre, kopirer nogle TV-programmer fra deres harddiskrecorder over på DVD, kører hjem igen, sover…

 3. Bedste indlæg hidtil på siden. Som ven bliver man jo ramt af enorm dårlig samvittighed over at man ikke huskede at ringe…suk suk – samtidig minder fortællingen om Patrick Batemans fantastiske univers (tak til Bret Easton Ellis for en fantastisk bog)…men håber at selvironien, sarkasmen er de eneste parallele træk og så selvfølgelig venner der ligesom ikke interessere sig nok for dit liv til at huske på din fødselsdag…ak..ak..Men før du tyder til at save os alle sammen over med motorsag (the bateman way) så vil jeg så lige ønske et forsinket tillykke med fødselsdagen (også fra Karina iøvrig)..:-)

  Er mænd dårligere til at huske mærkedage end kvinder? Er mænd mere fokuseret på at se fodbold end at snakke om hverdagsproblemer?
  Har mænd en tendens til at tale som dem i Mc.D reklamen?

  Hvorfor er man(d) dog ikke født som kvinde????

 4. Fantastisk indlæg:-) Det lyder da som om, at det har været en ganske udemærket og laang fødselsdag. Du har ganske ret i at Jannie gjorde mig opmærksom på det – faktisk flere gange i løbet af dagen. Men tænk så lige over, at du var den første jeg tænkte på, da jeg fik fri 16:30 🙂

 5. @Iben: Jeps. Fik jeg ikke fortalt, at forbindelsen til Danmarks Statistik havde fået nældefeber?

  @Maltesen: Fedt liv 🙂

  @Jeppe: Tak for forsinket fødselsdagshilsen. Jeg kigger forbi med en flok sultne rotter en dag. Og svar på dine fire spørgsmål: Ja, ja, ja, yaiks.

  @Jakob: Du er sjovt nok også den første jeg tænker på, når jeg får fri. Eller … nå ja … måske ikke, men tak 🙂

 6. Aaaarh, du kunne da godt lige have mindet mig om, at det var din fødselsdag i den SMS 🙂 Jeg har haft dårlig samvittighed lige siden, fordi jeg glemte at ønske dig tillykke, da jeg meldte, at vi ikke kunne komme på den blå hund! Jeg ville rigtig gerne have drukket en fadbamse med dig, men jeg lever et meget, meget planlagt og kedeligt liv, og impulsive tilbud af den kaliber kan normalt ikke honoreres! øv øv, vi tager revanche… nyd Italia, min ven – og hvis du møder Berlusconi, så sig til ham, at han er dum.

 7. Vil du da ikke nok lige pakke den dårlige samvittighed ned i en stor sort sæk, binde et blylod fast og smide sækken i øresund?

  Jeg skrev helt bevidst ikke noget om nogen fødselsdag, for jeg gad ikke, at folk med en halv times varsel skulle hive en aften ud af kalenderen for at fejre mig. Jeg ville bare hygge lidt med dem, der havde en ledig time. Der er faktisk ikke noget jeg hellere vil være fri for, end at blve fejret. Men derfor kan vi da godt tage revanche – så kan vi eventuelt fejre centrum-venstres sejr i Italien – det skulle gerne falde på plads senere i dag 🙂

  Jeg hilser Berlusca og sparker ham i testiklerne fra dig. Det giver 37 spark indtil videre. Flere, der skal have et spark med?

Comments are closed.

Scroll to Top