Categories
In Danish

Tag nu tyren ved Afrikas Horn!

The Food and Agriculture Organization of the United Nations mangler igen penge og mad til undgå en endnu større humanitær katastrofe end den, der allerede er opstået på Afrikas Horn og i nogle af de omkringliggende lande. De opfordrer til hurtig handling på grund af tørken, men vi andre har jo tegninger at tænke på i øjeblikket, så der går jo nok et halvt års tid eller sådan noget. Omkring 11 millioner mennesker i Østafrika er ramt af tørken – heriblandt ca. 1.200.000 børn under 5 år. Er vi igen ligeglade? Det tror jeg nok vi er. Skam os.

Nu vi er ved det, kan du jo lige så godt smutte en tur forbi Hovedbiblioteket og se deres og WFPs fotoudstilling fra Norduganda. Udstillingen åbner i morgen og kan ses til den 25. marts. Så kom ikke med den evindelige “jeg kan ikke den dag”.

Baggrund: En hungersnøds cyklus Hvorfor fødevarehjælp er kontroversielt

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

3 replies on “Tag nu tyren ved Afrikas Horn!”

Helt enig i, at der er god grund til at skamme os….

Desværre ser situationen på Afrikas Horn også voldsomt sort ud i andre henseender- eftersom en væbnet konflikt mellem Etiopien og Eritrea ser desværre ud til at rykke tættere og tættere på – i høj grad på grund af det uhyggelige styre i Asmara

Helt sikkert. Der er ikke meget at juble over i øjeblikket. Og meget apropos min henvisning til tegningerne, så er der mildest talt ikke megen forståelse for folk med anden tro i Eritrea.

Comments are closed.