Knapt nok dansker

Af den nyligt offentliggjorte kulturkanon fremgår det med al uønskelig tydelighed, at jeg nærmest ikke er dansker. Af de 108 forskellige kulturelle mesterværker kan jeg så småt nikke genkendende til en imponerende lille del og med god samvittighed sige, at jeg kender urimeligt få. Som den a- og populærkulturelle bondetamp jeg er, finder jeg selvfølgelig flest genkendelige ting under populærmusik, film og børnekultur. Jeg regner dog ikke med at konsultere listen næste gang jeg skal finde på noget kulturelt, så det virker som et spildt projekt for mig. Brian, det er en om’er!

3 thoughts on “Knapt nok dansker”

  1. Jeg tilslutter mig koret af folk, der ikke kender noget til noget og samtidig har undret sig en del over den hede debat, der har været om dette projekt, som ca. 0,1% af Danmarks befolkning finder interessant….

    Men jeg har endnu ikke set noget krav om, at man skal kunne fortælle historien bag hvert eneste punkt, for at være dansker – så bliv bare i klubben, René 😉

  2. Jeg har også tænkt mig at blive lige nøjagtig hvor jeg er. Men hvis netop de 108 ting er de 108 ting, der bedst definerer dansk kultur, så føler jeg mig ikke som en del af den.

    Dansk kultur er alle de krige vi enten har forsøgt at være neutrale i eller tabt, det er discountsalg af øer og olie, det er EM i 1992 – du ved alle disse “vi er bare et ynkeligt lille land, men fuck det for vi er glade” ting.

    Der er desuden mere dansk kultur over rødkål end over “Jason med det gyldne skind”. Jeg vil have en madkanon. Vi er fede og har rigeligt med sovs – en mand hugget i marmor er ikke ligefrem det første jeg tænker på, når ordet dansker toner frem. Nææ nej, der burde være en liste over 12 retter med sovs, som alle børn skal kæmpe sig igennem i folkeskolen.

    I øvrigt også påfaldende, at vi hylder en australsk opera som noget unikt for dansk kulturarv, samtidig med at vores egen er ved at blive stemt ind som danmarks største arkitektoniske makværk.

Comments are closed.

Scroll to Top