Må jeg ikke nok dø? Please!

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark (i mit tilfælde mest Jakob) inviterede i går til forpremiere på den spanske OscarvinderMar Adentro” (Mit indre hav). Det viste sig at være en særdeles gribende film om en mand, der hellere end noget andet vil dø. Efter en ulykke som ganske ung bliver han lam i hele kroppen, og efter nogle-og-tyve år som lam gider han ikke livet mere. Hans største problem er dog, at han nu engang ikke kan dræbe sig selv, men skal have aktiv dødshjælp. Og det er forbudt i Spanien. Vi følger derfor hans kamp mod det spanske juridiske system – og selvfølgelig, som det sig hør og bør i en spansk film, hans kærlighedsliv. Han nægter at forelske sig fordi han ikke kan elske (med kroppen, du ved). Det giver ham selvfølgelig problemer fordi ikke mindre end to smækre kvinder vil have ham. Hans opfattelse af situationen er dog, at hvis en person virkelig elsker ham, vil vedkommende hjælpe med at dræbe ham. Og her stopper så min fortælling. Filmen er meget spansk i alle facetter. En følelsesfilm, som ikke går over i klam og plat amerikansk inspireret følelsesporno. En spansk film når spanske film er bedst. Og så hjælper det selvfølgelig også, at den er baseret på en autentisk historie. Tak Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark. Tak Jakob. Nå ja, aftenens store spørgsmål: Hvorfra kunne jeg kende Clara Segura?

3 thoughts on “Må jeg ikke nok dø? Please!”

 1. Jamen det var da så lidt. Eftersom Clara Segura tilsyneladende kun har medvirket i én anden film inden “gennembrudet i Mar Adentro, lyder det lidt underligt at du kunne genkende hende.

  Til gengæld burde du genkende hovedperson, der har medvirket i en rækkke gode spanske film:

  Los lunes al sol
  Segunda piel
  Entre las piernas
  Carne trémula
  Dias contados
  jámon, jamón

  Til din undskyldning skal der dog siges, at han var særdeles godt sminket. For at læse mere historien bag filmen, kan du kigge her. Det var hvad jeg lige kunne finde på engelsk.

Comments are closed.

Scroll to Top