Så sandt, så sandt

Udpluk fra Poul Nyrups weblog i dag (han er formand for de Europæiske Socialdemokrater): “På vegne af Partiet af Europæiske Socialdemokrater skal jeg derfor hermed sende denne haste-appel til den nuværende administration i USA: ” Fortæl verden sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden!.” Disse ord er velkendte ved alle domstole I USA og af alle amerikanske borgere. De demokratiske magter, der har magten og som har besejret en diktator i humanismens og menneskerettighedernes navn bør aldrig, aldrig, aldrig lade sig friste til at undertrykke eller krænke de menneskerettigheder, vi alle kæmper for. For hvis det sker, så har vi alle tabt. Jeg vil opfordre Det Hvide Hus til hurtigt at offentliggøre all information der vedrører de forfærdelige hændelser i de amerikansk-kontrollerede fængsler.” Hertil vil jeg bare tilføje, at de ansvarlige skal stilles til ansvar for mishandlingerne – ikke kun soldaterne, der udfører handlingerne, men også de ansvarlige politikere, som sender folk i krig, der ikke er i stand til at håndtere den situation de bliver stillet i. At disse soldaters krig ikke er anerkendt af verdenssamfundet gør slet ikke situationen bedre. Bush burde ikke bare fyre Rumsfeld men også selv gå af, hvis mange af billederne er så slemme, som de selv giver udtryk for.

Scroll to Top