Dansk Forskelsparti er fremme igen

Gennem BertramOnline har jeg fået øjnene op for endnu et usympatisk træk fra Forskelspartiets side. DFs syn på optagelse af Tyrkiet er (ikke overraskende, selvfølgelig) intet mindre end usmagelig. Jeg finder det dog lige så skæmmende, at Karin Riis-Jørgensen (V) kalder annoncen usmagelig, fordi den giver indtryk af, at 72 millioner tyrkere vil strømme ind i EU. Men hun er enig i, at emnet er vigtigt i valgkampen. Det er denne gang ikke som sådan Riis-Jørgensens holdning, jeg er uenig i, men hendes ordbrug. Jeg er faktisk ret sikker på, at hvis Tyrkiet bliver optaget i EU, så vil de ikke “strømme ind i EU” – for optagelse vil trods alt betyde, at de er en del af EU. Det vil give lige så megen mening at sige, at “Københavnerne strømmer ind i Danmark”. Hvis Tyrkiet bliver optaget som medlem af EU, er det fordi, de, som et anerkendt ansøgerland, opfylder de samme krav som resten af unionens lande (vigtigst selvfølgelig Københavnskriterierne), og al snak fra DF om at Tyrkiet er “økonomisk tilbagestående” og andre ubegrundede kritikpunkter er derfor ligegyldig. De bliver kun optaget, hvis de får styr på økonomien, menneskerettighederne osv. Det har lange udsigter, men når de engang i fremtiden kommer til at opfylde kriterierne – og det tror jeg på at de gør – så skal deres religion ikke være en hindring – og det er nok mest af alt der, skoen trykker for DF. Modstanden mod Islam er kun berettiget, så lang tid muslimer bruger religion som undskyldning for systematisk at undertrykke kvinder, børn, ikke-religiøse osv. – og så lang tid det finder sted, opfylder de ikke Københavnskriterierne, ergo intet medlemskab. Det er en absurd diskussion, som kun startes af DF for endnu engang at score nogle billige stemmer. De kan ikke rokke ved Tyrkiets status som ansøgerland, og der er ingen grund til ikke at optage et ansøgerland, der opfylder alle kriterier. Øv, hvor er de tarvelige.

Scroll to Top