Spoek Mathambo

Via Claus Dahls Google Reader-delinger er jeg lige blevet mindet om Spoek Mathambo (som laver noget, han selv kalder Ghetto Tech). Jeg er kun stødt ind i ham en enkelt gang før, selv om jeg egentlig har researchet ret meget på Sydafrikansk musik mens jeg har været her i Mozambique. Da jeg ramlede ind i noget af hans musik for et halvt års tid siden, var det fordi han havde lavet et ganske habilt dubsteppet nummer kaldet War on Words:

Jeg glemte dog at researche nærmere. Det viser sig, at han også har lavet noget sammen med Robyn. Som er blevet remixet af Diplo. Jeg er ikke nogen stor Robyn-fan, men når Diplo remixer, kan jeg sagtens overtales til at høre det.

Dancehall Queen (Diplo & Stenchman Remix feat. Spoek Mathambo) by robyn

Og ikke nok med det. Nu har han lavet et techet cover af Joy Divisions udødelige klassiker (som om nogle klassikere er dødelige), “She’s Lost Control”. Han kalder nummeret “Control” og kommer overraskende godt fra det:

Og om lidt skal han vist lave noget sammen med Adam Tensta, hvis seneste video er “Like A Punk”. Den er ret fin, men det ødelægger lidt punk-følelsen, at de stjæler Pripps Blå. Men man kan jo ikke få det hele. Han er trods alt svensker.

Kuriosum: Gaffa ville gerne, at Spoek Mathambo lød lidt mere som Missy Elliott.

Comments are closed.

Scroll to Top