Dansk Folkeparti er ikke alle dæmoners hjem

Det danske folketing efter valget 2007
Dansk Folkeparti er de sorte (oh, the irony) - via Wikipedia

Jeg er efterhånden ret træt af diskussionerne om Dansk Folkeparti. Først og fremmest fordi alt, hvad der udspringer af sådanne diskussioner er håbløst ubrugeligt. Og det er det fordi Dansk Folkeparti per definition ikke giver de diskussioner, jeg er en del af, nogen form for input. Deres projekt er så langt fra noget, der kunne være en del af min sfære, at deres såkaldte argumenter ikke virker som sådanne.

Men det gør dem ikke til al fucked-up-heds holdeplads. Information skriver i dag i artiklen “SF-ordfører anklager ledelse for berøringsangst“, at den ellers ret fornuftige Kamal Qureshi lægger sig ud med ledelsen i SF i et forsøg på at få folk til at kæmpe mere indædt mod Dansk Folkeparti. Umiddelbart en god idé (på trods af erfaringerne fra det Liberal Alliance). Dansk Folkeparti gør også i min optik mere skade end gavn, men de er nu engang stadig blot et parlamentarisk grundlag for en regering, der fører sin egen politik. Alle de demoner, der er blevet sendt ud i det danske samfund i de sidste 10 år, kommer hovedsageligt fra Venstre. Delvist fra Konservative. Delvist fra Dansk Folkeparti. Men hovedsageligt fra Venstre. Diskussionen om udlændingepolitik skal selvfølgelig stadig tages, men ikke i opposition til Dansk Folkeparti, men i opposition til meninger, man ikke deler og især ud fra egne holdninger. Det vil sige i opposition til den første politik. Regeringens, hovedsageligt.

At der overhovedet er en diskussion i SF om deres stilling i forhold til Dansk Folkeparti skyldes udelukkende, at SF’s egen politik har rykket sig i en (til tider uheldig) retning, hvor nogle mennesker siger, at de ikke længere kan se forskel på de to partiers udlændingepolitik. Og de mennesker er spin-elskende politisk bevidste mennesker, som udmærket kender oceanet af forskelle, men ved, at de kan stikke til nogle SF’ere, hvis de siger, at SF’s udlændingepolitik er lige så slem som Dansk Folkepartis. Det er den selvfølgelig ikke.

Hvis man har et problem med SF’s udlændingepolitik, så skyd skylden på størstedelen af det demokratiske parti, som har lyst til en strammere linje end du selv. Hvis du har et problem med regeringens politik, så skyd skylden på regeringen og skyd gerne en lille portion af skylden på deres parlamentariske grundlag. Men det er altså ikke alt sammen Dansk Folkepartis skyld. Så meget ros bør de slet slet ikke få. Lige som Enhedslisten ikke skal have hhv. rosen og skylden for al venstreorienteret politik, der foregår under en socialdemokratisk regering.

Dansk Folkeparti er blot et blandt mange partier. Det er dem, jeg synes mindst om, ja; men de skal ikke have skylden for alt det lort, der foregår i Danmark. Især fordi de stadig har så tilpas meget landsbytosser over sig, at mange af os slet slet ikke ser nogen form for lighed med blandt andet SF. Det ville i stedet klæde diskursen at give Venstre noget mere respekt for at have kuldsejlet både vores og andres nationer.

Venstre er det bærende regeringsparti, Venstre har hele tiden haft statsministerposten og Venstre dikterer Danmarks udlændinge- og udenrigspolitik. Husk det nu. Og lad mig så være fri for at høre om Dansk Folkeparti hele tiden. SÅ spændende er de altså heller ikke.

Scroll to Top