New Rave Hype 2.0

Jeg napper lige endnu et af de nemme indlæg, for der er igen kommet ild i New Rave-hypen og igen synes jeg, at det er med rette. Bandet hedder Hadouken! (ha-hvaffornåe?), kommer fra Leeds/London og krydrer New Rave med en omgang white-boy-grime. En fyr, der lyder som Dizzee Rascal og ligner en britisk indie-cum-rave-udgave af Anthony Kiedis ser man nu engang ikke så tit. I forhold til Klaxons er der en del mere ravet stemning og de er ikke helt så groooooooovy som Shitdisco. Men damn hvor kan de deres disco shit.

Det måske allerbedste er en næsten ubærlig selvironi og tekster derefter. I nedenstående nummer, “That Boy That Girl” kommer følgende:

That boys a Hoxton Hero,
skinny fit jeans and dressed in pink,
how he dresses I care zero,
as long as he don’t steal my drink.

That girls an Indie Cindy,
Lego haircut and polka-dot dress,
I don’t care if she thinks she’s indie,
how she’s different is anyones guess.

[…]

I’m an indie limey,
yeah but i like it grimey,
and i rave with a grin,
I’m not too cool for the next big thing,
I dont wanna f**k about,
I wanna good time and thats why I’m out,
and you look silly,
When you put on your best myspace pout

Og nej, de har endnu ikke udgivet noget væsentligt. Andre, jeg skal huske at holde øje med, er Shy Child (New Rave møder !!!) & New Young Pony Club (New Rave møder LCD Soundsystem). Jeg er dog mindre sikker på disse to bands’ chancer for at overleve langtidslytning, men de har nu engang heller ikke sendt meget mere end et eller to numre ud i verden. Det er jo det, hype handler om: At det nogle gange er HELT skudt ved siden af 🙂

Scroll to Top