Hvor meget strøm skal der til…

·

·

En af dagens historier i Politiken handler om en mand, der ville slå muldvarpe ihjel ved hjælp af nogle stærkstrømskabler. Det er jo meget sjovt, og selv om jeg normalt ville have forventet at finde historien hos Politikens søstre på Ekstra Bladet, så er det jo alt sammen helt fint. Men jeg synes dog ikke, at forklaringen af stømstyrken er synderlig informativ. I min verden nærmest forvirrende:

Strømmen, der ifølge en talsmand for politiet i Stralsund nord for Berlin, var stærk nok til at køre en cementblander, slog manden ihjel.

Aha. Men hvor meget strøm skal der til at køre en cementblander? Jeg har kun sjældent sat generatorer (i hvert fald det der strøm-noget) op over for hinanden for at måle strømforbrug for hhv. cementblander og … skal vi sige noget dagligdags, som i det mindste mere end tre promille af befolkningen kan sætte sig ind i … Femten kaffemaskiner? Fem fladskærme?  Tre vaskemaskiner? Eller en tørretumbler? De skulle nemlig være onde. “5 kr. pr. tørring” hørte jeg engang en vicevært sige. Og så er det velsagtens rigtigt.

Alternativt er “strømmen slog manden ihjel” rigeligt med information til at fortælle mig, at der var meget af den. Den omvendte situation kunne dog sagtens have været informativ: “Strømmen, der var stærk nok til at slå en mand ihjel, fik lige nøjagtig cementblanderen til at snurre.”


%d bloggers like this: