Hvor blogfolk mødes

“Sidst men størst” er min tilgang til dette blogindlæg om Blogforum 2. I går var vi 70-80 deltagere til blog-konferencen i Kulturhuset på Islands Brygge. Hermed flasher jeg, at jeg også var med. Det passer. Jo jo, jeg var der. Jeg har endda sneget mig ind på et par billeder (flickr/23), hvilket efter sigende skulle være et ganske fint bevis på min tilstedeværelse.

Som det fremgår af programmet, så startede vi klokken 9.00 og jeg kom ikke engang for sent. Det passer i øvrigt også. Flemming og jeg stavrede hjem fra Guldregn klokken 6.45 (tror jeg det var), så det var faktisk lidt af en præstation, tak. Jeg var dog noget så rasende træt, så selv om jeg havde slæbt bæredyret med, kunne jeg ikke overskue at liveblogge, hvilket jo ellers var ret oplagt. Det var der heldigvis mange andre, der gjorde. Især massebloggede Politikens blogredaktør, Kim Elmose, som en gal (se desuden blogforum2-indlæg på hhv. Technorati og Overskrift).

Udover de rigtig gode oplæg var der arrangeret “Samtaler”, som var en slags ad-hoc-workshops. Jeg deltog i “Hvem læser og skriver?“, “WP tips og tricks” og “Idégenerering blogkultur“:

 • For en benørdet sociolog var det selvfølgelig oplagt at være med til at tale om en kvantitativ undersøgelse af, hvem der læser weblogs (på trods af overskriften handlede det ikke om, hvem der skriver). Desuden er det en viden, jeg godt gad have. Jeg kender de fleste af de personer, der kommenterer (mødte i øvrigt et par stykker af de nu tidligere ubekendte i går), men de sidste 150 læsere har jeg ikke en idé om, hvem er. Andre nørder? Teenagere med for meget tid hele bundtet? Eller bare nogle ganske almindelige mennesker, der synes, at jeg er heeeeerregrineeeeeeeeren. Jeg tror der nogle af alle tre slags. Desværre nok i nævnte rækkefølge. Og umanerligt få af sidstnævnte. Tilbage til pointen: Jeg har meldt ud, at jeg gerne vil støtte op om en sådan undersøgelse – selv om den ikke bliver så omfattende, som jeg gerne så.
 • Tips og tricks til WordPress følte jeg mig lidt wordpresset (undskyld den elendige joke, red.) til at være med i. Ikke fordi nogen som helst anede hvem i hele hule helvede jeg var (er, egentlig), men jeg havde jo måske et og andet at byde på. Det blev en spændende session, med flere gode ting. Karin Høgh foreslog i øvrigt, at man kunne holde en hjælp-hinanden-session på et tidspunkt, hvor alle kunne få hjælp til installering/opdatering/modificering/omklædning/opgradering/whatever af WordPress. Super idé, som jeg selvfølgelig meget gerne vil troppe op til, men som jeg ikke selv kan finde tid til at arrangere. Tror nok, at Karin ville forsøge at sætte noget igang.
 • Idégenereringen var en overbefolket affære, hvor nærmest alle de kendte bloggere var med, så jeg lod eliten føre ordet. Det kom der en forbandet masse konstruktivt ud af. Blogging er en kultur, ikke blot et teknisk værktøj, var vist hovedparolen.

Dagen blev afsluttet med et par kopper øl på en fancy-smancy café, selv om flere deltagere nåede at gå ind på et af bryggens gode gamle brune steder først. Der kom dog hurtigt en kontraordre fra nogle af de af os, der ikke havde i sinde at lugte af sur, gammel røg hele denne uge (jeg var mest på den vogn pga. de efterhånden ret gevaldige tømmermænd, skal jeg nok tilføje). Her fik jeg sludret lidt med nogle ualmindeligt søde og interessante mennesker (de er faktisk ikke kun “bloggere”). Desuden fik jeg nævnt overfor Dorte Toft, at jeg da også gerne ville give en hånd med på det eventuelle resultat af samtalen om en “kvindeblog”. Ingen kommentarer til det, tak 😉

Alt i alt var det meget sjovt at få sat ansigt på nogle af de andre bloggere, som jeg har overvejet at møde flere gange i forbindelse med diverse blog-middage osv. Desuden var oplægsholderne over en bred kam i hopla. Eksempelvis kunne Dorte Toft indlede “interviewet” af hende med disclaimeren “jeg har tømmermænd…” (se flere citater).

Det er ingen skam.

UPDATE: Der er jo på det nærmeste dømt grafisk shevy-kavalkade hos Balder. Siden, jeg kigger på, er heldgvis Bloglines – det vil sige en feed-aggregator, hvor jeg kunne følge med, når de andre livebloggede. Godt han ikke fangede mig, da jeg satte hold i hattrick 🙂

5 thoughts on “Hvor blogfolk mødes”

 1. Hey Rene…

  Tak for i går…det var en skøn dag, med en perfekt afslutning…i dit og de øvriges selskab. Håber vi snart mødes igen… Guldregn…danm it en uge for sent.. :o)

 2. @Jakes: Haha. Nej, det var ikke lige dagens højdepunkt i min bog. Men jeg tror faktisk, at man kan se lidt af mit maveskind på et af strække-billederne 🙂

  @Malteseren: Så har du da vist gjort alt for at gå uden om de 50-60 blogs, der rent faktisk har skrevet om det i nogen tid. Jeg syntes i hvert fald ikke, det var til at blive fri for at høre om hele tiden…

  @Kim: Det var også hyggeligt at ramle ind i dig. Altid sjovt at få sat ansigt på kommentatorerne her på stedet.

  @Sille: Selv tak. Og som implicit nævnt i indlægget, så nød jeg også meget dit, Kims og de andres selskab. Og i øvrigt godt at have en medsammensvoren i diskussionen med Alexander 🙂

  En uge for sent? Jeg må desværre indrømme, at jeg nok også var der en uge for tidligt, to uger for tidligt, tre… [forkortet af redaktionen]

Comments are closed.

Scroll to Top