Tre år senere

Mange gør igen status, her ca. tre år efter 9/11. Hvem har lært hvad, og hvorfor er det, at amerikanerne ikke har lært noget? En af dem, der gør det bedst, er sikkert den britiske journalist/forfatter (og uddannede historiker) Anatol Lieven:

The disaster of 9/11 should have been enough to produce a serious examination among Washington policy elites not only of past US policies, but of the American political cultures which helped to produce them. In fact, as the genesis and conduct of the Iraq war of 2003 demonstrated, large sections of those elites have learned precisely nothing from the folly and wickedness of their past conduct. And this failure is above all because they have been blocked from doing so by certain key features of American nationalism.

Nu du er i gang, kan du jo lige så godt læse hele artiklen. Desuden kan du jo passende slå en time ihjel ved at se et interview med ham om emnet fra University of California, Berkeley, som blev optaget for nogle måneder siden. Så kan du også se en klassisk akademikertype på slap line som interviewer. Det er ikke kønt. Skrub så af med dig.

Scroll to Top