Venlige mennesker

… er der selvfølgelig mange af. Men jeg tror nu alligevel, at en af de venligste er professor Cas Wouters fra Universiteit Utrecht. Hans bog “Sex and Manners: Female Emancipation in the West 1890 – 2000” skulle være udkommet i slutningen af juli – og jeg havde planlagt at bruge den som en central del af min dissertation. Desværre har forlaget konstant udskudt udgivelsen selv om Wouters skrev bogen færdig for længe siden. Bogen er nu sat til at blive udgivet i september, men jeg skal aflevere d. 13/9. Panik. Jeg kontaktede derfor Wouters i dag klokken 13:22 for at tigge lidt info. Godt en time senere, klokken 14:38, skrev han tilbage og havde vedhæftet “SEX and MANNERS.doc.” Ca. 200 sider, der normalt ville koste mig knap 700 kr., dumpede dermed ned i min postkasse en måned før udgivelsen. Som altid var der dog et ‘men’. Han ville gerne have en kopi af min dissertation som betaling. Av av. Jeg tror godt at jeg kan skyde en hvid pil efter nogen form for anerkendelse i de sociologimiljøer han færdes i. Desværre er det ca. de samme miljøer, som jeg selv har udsigt til at frekventere, hvis jeg skal arbejde i akademia. Men det skal jeg jo nok ikke. Jeg må hellere tage mig sammen. Update kl. 17:08: Nu har han lige skrevet for at spørge, om jeg også gerne ville have den bog, der først udkommer en gang i det nye år, “A History of Modern Manners: Informalization.” Så kan man jo kun svare ja. Jeg må ikke give dokumenterne til andre, men jeg tror heller ikke, at jeg kender en eneste, der gider læse dem. Det er ellers spændende!

Scroll to Top