WordPress, Drupal eller Joomla?

via @anetq


Posted

in

by

Comments

7 responses to “WordPress, Drupal eller Joomla?”

 1. Rasmus Henriksen avatar

  Meget meget fin illustration! Rigtig godt – giver et rigtig godt indblik – også for ikke teknisk anlagte personer.

 2. Rune Hausner on Facebook avatar

  Din tagline “Ligegyldigheder siden 2003” er bestemt nedgørende for din aldeles udmærkede blog. Det kan være at du ikke er helt så geezer længere, men en ligegyldighed blir du ikke af den grund..

 3. Ulrich avatar

  Fed oversigt.. Fede ikoner. Den giver et godt overblik.

 4. Morten avatar

  Er det bare fordi jeg ser på denne side via min IPad at jeg ikke kan se de omtalte trafiknet om Joomla, WordPress og Drupal

 5. Ole Nørskov avatar

  Fin oversigt – indtil vi kommer til konklusionerne forneden.
  Sagen er, at WordPress i høj grad henvender sig til folk, der ikke har særlige forudsætninger for at BYGGE websites. Det samme kan ikke siges om Drupal og Joomla. Men når det færdige site står klar – og det ellers er lavet godt — så kan et Drupal-site (tør ikke være skråsikker angående Joomla) jo være lige så let eller lettere at bruge for slutbrugerne (webredaktører, bloggere etc.) som et WordPress-site.
  jeg har set et utal af sammenlignignede artikler, der konkluderer nogenlunde som ovenstående – efter en journalist har prøvet at BYGGE websites på de tre platforme på et par dage. Men man bygger ikke bare sådan lige et website med Drupal – Drupal er et Content management Framework langt mere end det er et CMS – det er et system man bruger til at bygge CMS’er med – hvor WordPress er lavet med det formål at sætte almindelige mennesker i stand til selv at bygge websites.
  Grænserne er selvfølgelig flydende – for teknikere kan sagtens lave komplicerede WordPress-sites, som i funktionalitet langt overstiger, hvad en “casual user” kan finde ud af at lave – omvendt kan det godt lykkes for en person, der kommer ind fra gaden at lave et Drupal-site (men det vil som hovedregel være en frustrerende oplevelse).
  Hvis man bruger figuren som værktøj i forhold til valg af CMS, når det gælder sites, man ikke selv skal bygge, er man derfor dårligt vejledt.

  1. Bodil avatar
   Bodil

   Sådan – rigtig god oversigt. Jeg selv er en lykkelig WordPress bruger, men er pt. igang med at få udviklet et større Joomlabaseret gulv -site som jeg glæder mig til at få gang i. Tror dog ikke skiftet imellem disse 3 platforme forvolder det store besvær da de minder en del om hinanden.

 6. Peter avatar

  Fint oversigt. Vi valgte at bruge wordpress, af den årsag at tilgangen til SEO er langt nemmere og mere overskuelig. Brugerfladen er også letter at gå til, hvis der er flere personer der skal arbejde med sittet.
  Vi forklarer lidt mere her omkring Seo og online markedsføring.