Categories
In Danish

WordPress, Drupal eller Joomla?

via @anetq

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

7 replies on “WordPress, Drupal eller Joomla?”

Din tagline “Ligegyldigheder siden 2003” er bestemt nedgørende for din aldeles udmærkede blog. Det kan være at du ikke er helt så geezer længere, men en ligegyldighed blir du ikke af den grund..

Fin oversigt – indtil vi kommer til konklusionerne forneden.
Sagen er, at WordPress i høj grad henvender sig til folk, der ikke har særlige forudsætninger for at BYGGE websites. Det samme kan ikke siges om Drupal og Joomla. Men når det færdige site står klar – og det ellers er lavet godt — så kan et Drupal-site (tør ikke være skråsikker angående Joomla) jo være lige så let eller lettere at bruge for slutbrugerne (webredaktører, bloggere etc.) som et WordPress-site.
jeg har set et utal af sammenlignignede artikler, der konkluderer nogenlunde som ovenstående – efter en journalist har prøvet at BYGGE websites på de tre platforme på et par dage. Men man bygger ikke bare sådan lige et website med Drupal – Drupal er et Content management Framework langt mere end det er et CMS – det er et system man bruger til at bygge CMS’er med – hvor WordPress er lavet med det formål at sætte almindelige mennesker i stand til selv at bygge websites.
Grænserne er selvfølgelig flydende – for teknikere kan sagtens lave komplicerede WordPress-sites, som i funktionalitet langt overstiger, hvad en “casual user” kan finde ud af at lave – omvendt kan det godt lykkes for en person, der kommer ind fra gaden at lave et Drupal-site (men det vil som hovedregel være en frustrerende oplevelse).
Hvis man bruger figuren som værktøj i forhold til valg af CMS, når det gælder sites, man ikke selv skal bygge, er man derfor dårligt vejledt.

Sådan – rigtig god oversigt. Jeg selv er en lykkelig WordPress bruger, men er pt. igang med at få udviklet et større Joomlabaseret gulv -site som jeg glæder mig til at få gang i. Tror dog ikke skiftet imellem disse 3 platforme forvolder det store besvær da de minder en del om hinanden.

Fint oversigt. Vi valgte at bruge wordpress, af den årsag at tilgangen til SEO er langt nemmere og mere overskuelig. Brugerfladen er også letter at gå til, hvis der er flere personer der skal arbejde med sittet.
Vi forklarer lidt mere her omkring Seo og online markedsføring.

Comments are closed.