In Danish

Fødselsdagshilsner

Først og fremmest tusind tak for alle lykønskningerne! Det er sgu rart. Puk fik lov til at fejre mig i ca. halvanden time over en italiensk middag, så alt var perfekt.

Jeg har fået vanvittig mange venlige hilsner. Og jeg synes jo selvfølgelig at det er spændende, at ét medie styrer den slags så meget som Facebook gør.

Statistikken ser sådan ud:

 • 80 x Facebook vægbeskeder
 • 16 x Advice Digitals medarbejderblog
 • 5 x Direkte Facebook-beskeder
 • 4 x Skypeopkald
 • 4 x Skype-chat
 • 4 x SMS
 • 3 x E-mail
 • 1 x Twitter
 • 1 x MSN Messenger
 • 1 x Telefonopkald
 • 1 x Kram (tak, Puk)
 • 0 x Besøg

Det er sgudda interessant! Der er gengangere, men det gider jeg ikke lave statistik over. Blot vil jeg nævne, at i dette meget ikke-repræsentative sample fandt mere end 70 % af alle lykønskninger sted på Facebook. De er dermed den klart største forretning ift. noget så gaveudvekslingspræget som en fødselsdag (gad vide om de profiterer på det ud over reklamer – deres tidligere idé med at sælge små billedgaver var sgu for fjollet). Kanalfordeling på brands:

Kanaler

Kanaler (klik for større udgave)

Eneste økonomiske taber her må være Advice Digital, som har haft 16 midlertidigt uproduktive medarbejdere 🙂

Nu hvor jeg evaluerer, kan jeg se, at interaktionen har været sådan ca. sådan her:

 • Facebook-væg: Jeg svarer, hvis folk lægger op til svar. Ellers ingen interaktion. Jeg kunne “Like” alle lykønskninger eller skrive 80 gange “Tusind tak”. Jeg takker i stedet her. Det andet føltes for fjollet. 1-mange-kommunikation.
 • Advice Digital-blog: Takker i flok – omend et par sjove kommentarer fik personlige henvendelser fra min side. 1-mange-kommunikation.
 • Telefon (Skype+mobil): Snak. 1-1-interaktion.
 • Chat (Skype, MSN): Snak. 1-1-interaktion.
 • E-mail (Gmail, Facebook Messages) & SMS: Personligt svar. 1-1-kommunikation.
 • Twitter: Personligt svar. Offentlig 1-1-kommunikation.
 • Kram: Gensidigt 🙂

Tak for hilsnerne til alle. Uanset kanal! Her er dagens store vinder, Facebook-væggen:

Fødselsdag

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.That's pretty much it, really.

 1. Tillykke René 🙂 — husk at sent er det nye sort!

 2. Ingen hilsner på Twitter?

 3. AD er overraskende store indendørs fødselsdagshilsner! Jeg anede ikke,.det var en del af kerneforretningen 😉

 4. Jo jo. Vi har bare ikke fået lavet en bæredygtig strategi for det endnu. I hvert fald var der alt for få økonomiske transaktioner involveret 🙂

 5. Jeg må ligge i et andet segment. Jeg blev hovedsageligt kontaktet offline. (http://politiken.dk/kultur/tvogradio/ECE1223595/poeblen-faar-eliten-til-at-flygte-fra-facebook/). Sikke et diskret lille link. Kunne nu svært godt have tænkt mig et rigtigt gammeldags kort… Måske et med musik i…

 6. Det er en fjollet artikel den der. Se blandt andet http://www.lemberg.dk/eliten-bruger-nu-mindre-tid-pa-kildekritik/. Men ja, der er absolut for langt mellem kort (<-- langt mellem kort, høhø) med musik i.

 7. Imponerende fødselsdags-konverteringsrate fra Facebook. Hele 15.8 procent. Jeg troede det var vildt da jeg sneg mig op på 11% i januar! Ved ikke helt hvad vi kan konkludere på den konto – da flere elementer jo kan spille ind. Så en sammenlignende sociologisk analyse er vel på sin plads …

  http://www.askhybel.dk/2011/01/tillykke-med-f%C3%B8dselsdagen-tak/

  • Den kommer så her: Jeg bor langt fra en meget stor del mine facebookvenner: Nemmest med Facebook 🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: