Jeg er ikke racist, men…

·

·

Danish Minister of Culture Brian Mikkelsen
Billede fra Wikipedia

Jeg er og bliver fanatisk modstander af vaske-hænder-og-endda-tørre-fingre-mentaliteten i udsagn som “jeg er ikke racist, men jeg synes perkere skal skydes” og “som du jo ved, synes jeg jo, at min bedste ven er helt vildt sød og jeg sætter meget stor pris på ham, men FUCK, hvor er han irriterende”.

Det ville være meget mere klædeligt for de fleste blot at gå til bekendelse. “Jeg hader perkere” eller “hvis ikke han havde været så godt et menneske, ville jeg ikke have været i stand til at holde hans moralprædikender ud”. Ind til benet, tak. Du er ikke et dårligt menneske bare fordi du har en holdning.

Nå, men det er jo oftest mindre kløgtige og/eller stive mennesker, der kommer med ovenstående udsagn. Hvilken af disse to ting vores justitsminister hermed skal klandres for, ved jeg ikke, men han har i hvert fald til sinde at gøre sig skyldig i ganske gennemskuelig racisme. Blågaardsfolkene siger i Berlingske, at det er rockerne, der startede bandekrigen. Det er på ingen måde utænkeligt. HA er ikke kendt for rundbordssamtaler men for mord, for at afskyde raketter i boligkvarterer og den slags.

Til det siger Brian Mikkelsen så i Politiken at Blågaards-drengene sætter sig i en offerrolle. Den slags er jo uspiseligt for en person, der er opflasket med, at dem, der er i problemer, selv er ude om det:

Blågårds Plads-gruppen er hårdkogte forbrydere. De er dømt for drabsforsøg, vold, trusler og narkohandel. De truer og ødelægger andre folks liv. Jeg ved udmærket, at rockerne er lige så brutale og afstumpede. Men det ændrer ikke på, at vi har ret til at beskytte vores land mod udlændinge, som bærer skarpladte våben. Det her lyder meget nationalistisk, men jeg siger: Ud af vores land!

Og ja, kære justitsminister. Selvfølgelig må vi “beskytte vores land mod udlændinge, som bærer skarpladte våben”. Men det du taler om, er krig. Husk gerne på, at vores land ikke er i fare. Enkeltpersoner er i fare. Det vil sige, at det er en politiopgave og at det er vore egne indbyggere, der er de farlige elementer. Så taler man oftest om bødestraffe og fængselsstraffe. Kald dem udlændinge hvis du vil, men de er danskere og lige så enormt lidt eksemplariske danskere som HA’erne. Straf dem gerne for begåede og efterfølgende opklarede forbrydelser på lige fod med andre, men drop dog den stigmatiserende og ekskluderende tone. Og lad dog være med at lade som om, du ikke er nationalist!

Du kan modbevise min pointe ved at sige, at kriminelle rockere også skal sendes ud af landet. Det synes jeg selvklart ikke at de skal, men så kan vi tage den diskussion til den tid. Indtil videre er du også brutal og afstumpet i din måde at føre kamp på. Så ud af landet med dig?