In Danish

Madchester loves you

Men elsker du også Madchester? Som du blandt andet vil kunne læse på Housemusik, i iByen og på Citadel, så er der Madchester-aften på Nadsat (denne weekend kendt som Madsat) på lørdag. Bag DJ-pulten står de for mig så ualmindeligt kendte navne Lars med K på, AcidHaus og Bananrepublikkens Væbner. Det vil sige en dygtig dj, en tæt-på-acceptabel dj og en håbløs tumpe. Men vi elsker Manchesters musikscene. Og jeg er den eneste af os, der rent faktisk har boet der (og havde Chemical Brothers’ specialevejleder som underviser (wauw!)), så selv om jeg er en intetanenede jubelidiot bag et par pladespillere, så har jeg mytisk status som Manchesterkender. Og som en af de væsentligste Haçienda-djs, Dave Haslam, siger:

There was no plan. No-one got round a table to mastermind the perfect strategy to ensure we were playing the right records to win ourselves a place in music history. We were DJs who understood the people in the queue, and we played what we liked. On Thursdays I played hip hop, New Order, The Smiths, The Stooges, and Public Enemy. Saturdays were more funky, then housey.

Vi vil komme forbi klassiske senfirser/starthalvfemser Manchesterbands som The Smiths/Morrissey, Joy Division/New Order, Happy Mondays, The Stone Roses, James, Buzzcocks, The Fall, Inspiral Carpets og den slags, men jeg vil i hvert fald også hive et par af nutidens stjerner ind i varmen. Det betyder blandt andet, at også The Whip, The Ting Tings og (We Are) Performance vil kunne høres. Og ja, helt sikkert også nogle enkelte numre med The Chemical Brothers, The Verve og Oasis. Derudover vil der også blive plads til andre bands, som måske ikke er fra Manchester, men som forbindes med Madchester. Det kunne være Primal Scream, The Charlatans, Laurent Garnier og deslige.

Her får du (We Are) Performance: “Live a Little”. Superfantastisk nummer fra et helt igennem cool band (disclaimer: jeg studerede med forsangeren):

%d bloggers like this: