Categories
In Danish

Over-Renéksponering

Den er helt gal i øjeblikket. Først var der i mandags interviewet, jeg forfejlet troede, at jeg kunne tie ihjel. Men nej, det 20 minutter lange interview, som Rasmus lavede med mig i Blogmagasinet, er ude i cyberspace og har ikke tænkt sig at skride. Lyt og le, spot og spe. Alternativt er det måske ikke så ringe, som jeg går og har på fornemmelsen. Jeg har blot lidt svært ved at se, hvorfor jeg skulle være spændende i 20 minutter. Jeg får også sagt, at jeg skriver til venner og familie og at siden her ikke er spændende for andre.

Og nu erfarer jeg så via Oschlag, at jeg er en slags a-lister. Eller. Egentlig er listen over de 99 mest populære danske blogs ikke specielt pålidelig. Det er foruroligende nok ikke alle de rigtige a-listere der er med. Emme mangler. Dalager og Pollas mangler. Og sikkert flere andre. Og alle disse old-timers linker jo til hinanden, hvorfor nye bloggere også linker til dem osv. Jeg tror simpelthen ikke på undersøgelsen.

Men ikke desto mindre er pøbelen nu blevet orienteret om, at jeg er indehaver af både Danmarks 18. mest populære blog (og DU læser den lige nu, kære kändis-læser) samt den 19. mest populære blog, WordPress DK. At de er naboer kommer ikke bag på mig, for der er nemlig marginalt flere læsere her end på WordPress DK. De ligger så bare ca. 100 pladser højere end forventet…

I morgen bliver jeg vist også eksponeret. Nu uden navns nævnelse og udenfor blogosfæren.

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

12 replies on “Over-Renéksponering”

Timing er alt – det er værd at bemærke at de bloggere du nævner langt hen ad vejen har stillet blogtræskoene (undskyld, Pollas, Dalager og Emme, men I ku altså bare blogge lidt mere, så sagde jeg ikke sårn)
Hvis altså det svenske blik består i “links fra det sidste års tid” så er det ikke så besynderligt, eftersom så utrolig mange har flyttet deres aktivitet ind i Jaiku/Twitter/Facebook osv.

Som her tænker du på? Ja, det er rigtigt, man kan godt have en hyperpopulær blog selv om man ikke blogger så tit. Faktisk så populær, at man kommer på listen. Højt oppe, forstås 🙂

Nu er det ikke fordi jeg er bitter over ikke at komme med på listen :), men det er efter min mening en meget unødagtig top 100 de har fået strikket sig sammen. Der findes mange danske blogs som skulle have været med på listen, og dermed lige så mange der ikke skulle.
Jeg tror det ville svare til at man offentliggjorde en top 100 baseret på chart.dk

Jeg er både enig og uenig. Hvis nogen har lyst til at lave en liste over, hvilke blogs, der får flest inbound links fra andre blogs’ indlæg, så er det skam helt fint. En top-100 baseret på chart.dk er vel lige nøjagtig chart.dk, er det ikke?

Hvis du tænker på, at det er i forbindelse med “indflydelse på snak i blogosfæren”, så mener jeg nu, at dene liste er væsentligt mere relevant end en chart-liste, hvor man selv skal tilmelde sig og hvor man kun kigger på hits.

Det gør ikke, at jeg fatter, hvad det skal bruges til, men det er heldigvis ikke min hovedpine 🙂

Om man laver en liste over inbound links fra andre blogs, eller en liste over unikke hits er vel et fedt, ingen af disse faktorer gør at det nødvendigvis er en populær blog.
Den eneste rigtig løsning er vel at spørge alle danske internet brugere hviken blog der er den bedste?

De har også undskyldt for at bruge udtrykket “populær”. Som jeg skriver, forsøger de at måle “indflydelse”. Det er dog lidt diffust, hvilken form for indflydelse, de taler om.

Comments are closed.