In Danish

Roskilde wrap-up

Puuuuhashish for en festival. Der var mudder til masserne, bajere til basserne og klaps på kasserne. Men vigtigst af alt var der gudemusik til geezerne.

Som det var tilfældet sidste år, lå jeg i lejr med nogle af de mest fantastiske mennesker, der kan opdrives. Suveræn stemning igen i år og masser af gode koncertoplevelser. Desværre måtte jeg hver dag gå fra døgnets måske bedste tid – når folk begynder at stå op og snakken går i lejren om gårsdagens hændelser. Da skulle jeg i stedet arbejde med de fine mennesker fra communitiet, så jeg fik faktisk ikke talt specielt meget med flere af lejrens deltagere. Well well. Der var i det hele taget mange mennesker, jeg ikke fik set, så en klassisk festival i den henseende også. Nogle af dem, jeg fik set, kan du finde på mine alt for få billeder (se også mange andres billeder).

Musikprogrammet var ret godt i år. Mange manglede hovednavne, men flere af de mindre bands var noget nær hovednavne nok for mig. Jeg havde i det hele taget kun tre Orange-navne på min must-see-liste, nemlig Flaming Lips, Arctic Monkeys og Basement Jaxx. Sidstnævnte fik jeg ikke set… Flaming Lips var rigtig gode, men uden deres spektakulære sceneshow tror jeg faktisk, at jeg ville have kedet mig lidt.

Arctic Monkeys var rigtig gode igen til trods for, at de til gengæld INTET har, der kan minde om et sceneshow. De var der bare med deres irriterende betagende drengede charme. Og fuck, de knægte kan give den gas.De bedste koncerter på min tourplan stod Booka Shade, CSS, Goose, Klaxons, The Whitest Boy Alive, LCD Soundsystem og årets positive overraskelse, Jeans Team dog for. Lige som jeg havde nogle forbandet gode oplevelser i selskab med Dizzee Rascal, New Young Pony Club, Quit Your Dayjob, 120 Days, Diplo og Digital Mystikz.Som det var tilfældet, da jeg så CSS i New York for nylig, gav de den fuld sovs hele vejen igennem. Det er befriende, når et band bare råber røv og spiller igennem i stedet for at lægge sig stramt op ad albumlyden (som eksempelvis irriterede mig lidt ved Arcade Fire, selv om det helt sikkert blot er et udtryk for, at de er langt dygtigere end CSS). Derfor skal du nu belæemres med en fuldlængdekoncert her på stedet. Herunder nemlig en koncert med CSS fra Amsterdam i foråret. Enjoy.

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.That's pretty much it, really.

%d bloggers like this: