In Danish

Forkætrede telefonhelvede

I går fik jeg PIN- og PUK-kode, og i dag har jeg så fået mit SIM-kort (er det virkelig nødvendigt, at skrive den slags med både stort og bindestreg?). Ikke overraskende virkede simkortet dog ikke, så jeg ringede til Tele2 klokken ca. 11:20. Den flinke mand kunne fortælle, at jeg bare skulle slukke telefonen i en halv time, så ville han sørge for, at den kom til at virke. Den samme smøre var jeg i øvrigt igennem sidst de sendte mig et simkort (dvs. de sendte ved en fejl to). Dengang lød proceduren dog kun på 10 minutters slukning, men inflationen er jo kun Nationalbanken herre over.

Nå, men som du jo allerede har gættet, så virkede det selvfølgelig ikke en halv time senere. Eller halvanden time senere for den sags skyld. Nyt opkald til en også ok venlig-agtig tøs, som kunne fortælle, at der kunne gå op til 24 timer med den slags, men at jeg da kunne forsøge at tænde for telefonen på et tidspunkt i løbet af aftenen. Nå ja, og så kunne hun se, at en af hendes kolleger (første venlige mand?) sad og fulgte med i udviklingen hele tiden. Hun fik det virkelig til at lyde som om, at han sad og kiggede på karsens fremkomst fra vattens skjulte indre.

Nogen der vil lave et teleselskab sammen med mig? Jeg skal nok personligt stå for at kreere en bullshit-liste til vores supportafdeling.

UPDATE 16:35: Jeg har selvfølgelig snydt og tændt telefonen efter behag. Og nu har jeg det dersens telefon igen. Call me.

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.That's pretty much it, really.

 1. Det er vel på sin plads at komme med et stort tillykke. Sikke en omgang du efterhånden har været igennem. Hvor lang tid tog det egentlig? 4-5 måneder?

 2. Nej nej. Jeg kom skam i gang i starten af april, men smed for nyligt min telefon væk – eller lagde op til at nogen kunne stjæle den, om du vil. I denne omgang var det med andre ord min egen skyld, at jeg måtte gå uden telefon i nogle dage. At de så endnu engang viste sig fra en små-inkompetent side, er så en anden sag 🙂

 3. SKAL de ikke være inkompetente og efter halve timers telefonkø give én råd, man ikke kan bruge til noget? Findes der telefonselskaber, der ikke er sådan??

 4. Jo, jeg mener det står i aftalen med IT- og Telestyrelsen. Hvis man har over 17 % tilfredse kunder, får man frataget licensen.

  En af ventebeskederne hos Tele2 lyder i øvrigt: “Få mere at vide hos vores kommende servicemedarbejder”. Det er altså langsom service ud over alle grænser, at skulle vente på en ny ansættelsesrunde 😉

 5. Ha ha. Det er et godt eksempel på klassisk, men efterhånden ret gennemskuelig retorik med det formål at indgyde falsk tryghed i den kunde, der sidder i den anden ende. at han “følger udviklingen” betyder vel bare, at han har lavet en note om, at du har ringet tidligere…

  Da jeg en kort overgang sad på Berlingske og modtog opkald fra vrede abonnenter, der ikke havde fået deres avis, lærte jeg også at sige, at jeg nok skulle “tage fat i buddet” så det ikke gentog sig. Det betød i praksis bare at klikke F7, så opkaldet blev noteret i systemet, og der kom en lille seddel til det stakkels bud næste morgen, hvor der stod, hvem der havde klaget over ham. Der var bestemt ikke nogen, der “tog fat” i nogen, og budene fik vel en håndfuld sedler hver morgen uden at der skete noget af den grund…

 6. Jeg bliver mere og mere glad for mit eget teleselskab, som jeg har været kunde hos i snart 10 år uden de helt store problemer…

 7. -> Nogen der vil lave et teleselskab sammen med mig?

  ->> That’s more like – tør øjnene og væk med kiksene. Hvilke folk har du brug for? Kender iøvrigt en ung fyr, der har en ret spændende telefoni-ide, så sig til.

  Iøvrigt: Stort tillykke med, at du fik sendt den gamle kone på aftægtsgård. Eller foregriber jeg et kommende indlæg her?

  Gamle hustler, sidde og forberede oplæg nogle timer før eksamen, tsk, tsk 🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: