In Danish

Godt værktøj til folkeskolerne

Der har været en del snak om it i folkekolerne. Det startede vist for alvor med useabilityguruen Jakob Nielsens Alertbox for en måneds tid siden. Han skrev, at skolerne skulle fokusere på idéerne bag it – ikke bestemte programmer. En meget god idé, hvis du spørger mig.

Derefter hev it-guruen Dorte Toft debatten hjem til Danmark, da hun skrev et indlæg om selvsamme Alertbox – mest af alt som opfølger til hendes eget revsende indlæg om især Bertel Haarders manglende forståelse af it-viden (et indlæg Haarder i øvrigt svarede på via god gammeldags e-mail, selv om det er muligt at kommentere hos Dorte og at han selv har en blog).

Nu er der dog et godt instrument til at undervise lidt om web 2.0 og blogging og samtidig kæde det sammen med undervisning om 3. verdenslande og Afrika i særdeleshed. Danidas portal for børn og unge, U-web lancerer i morgen tre blogs skrevet af ghanesiske unge. Det skal blive spændende at følge. Der er endnu ingen informationer om, hvilket system de bruger, hvor man kan finde feeds osv., men der er fine baggrundsinformationer om web 2.0 m.m.

Godt initiativ, Danida!

  1. Haha, det er skægt som en minister ikke kan gøre tingene rigtigt. At svare på et (kritisk) blog-indlæg via e-mail er bare så yester-year.

  2. Ohh yeah. Det er folkeskolelærernes viden om det der edb sikkert også, så jeg forventer egentlig, at den gennemsnitlige lærer ville få tørt på af den gennemsnitlige elev i en snak om web 2.0 osv. 🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: