Ingen www

Jeg har efterhånden forsøgt at fortælle alle på min vej, at det er ganske unødvendigt (og endnu mere ulogisk) at skrive www hver gang, man skal finde en hjemmeside. Kun nogle ganske få firmaer/personer/osv. tvinger os til den slags. Jeg har før lavet noget kodefis (i .htaccess) for at tvinge jer til at gå til renecnielsen.com i stedet for renecnielsen.com, men efterhånden som siden er blevet flyttet nogle hundrede gange har jeg droppet det. Så vigtigt er det jo heller ikke. Nu har Matt (hovedmanden bag WordPress) dog skrevet et plugin, no-www, der klarer skidtet. Hermed burde du helt automagisk blive sendt væk fra www-subdomænet. Vi takker.

Hvis du har en WordPress-blog og insisterer på at gøre det omvendt (dvs. tvinge folk til www), kan du i stedet bruge yes-www. Hvorfor det er smart, at alle går samme sted hen? Søg på din side på Google eller kig dine sidestats igennem. Derfor!

UPDATE: Nu er der også et plugin, der kan klare begge dele: WWW Redirect Plugin.

3 thoughts on “Ingen www”

 1. yes-www plugin’et virker rigtig godt, men jeg faldt over en (temmelig uskadelig) fejl som gør at det også fanger URI’s i admin panelet. Dvs. klik på “Dashboard” i WordPress, sender en ud til forsiden på bloggen.

  Desværre er Gilad lidt svær at få fat i og gøre opmærksom på dette, så jeg har lavet mit bud på en rettelse her.
  Fejlen er som sagt ganske uskadelig, men det kan være et irritationsmoment for nogle.

 2. Jeg er fuldstændig enig. Www-præfixet er i ni ud af ti tilfælde unødvendigt. For slet ikke at tale om http:// der er helt unødvendigt.

  Derudover kan man fordel vænne sig til at droppe suffixet i danske adresser og trykke ctrl+enter i IE. I Firefox kan den sættes op til at man kun trykker enter. Det gør i den grad livet lettere.

 3. [Comment ID #30604 Will Be Quoted Here]
  CTRL-Enter tilføjer vist bare top level domænet for det sprog man har installeret sin browser med.

  Er man helt med på noderne og “gode venner” med Google, så kan man også bare nøjes med at skrive f.eks. “shevy” og ikke andet (udover enter) ;).

  Anyways, lækker plugin du har fundet her René. Nu har jeg i længere tid kørt med en .htaccess-fil som kun delvist har virket, men det er ovre nu :).

Comments are closed.

Scroll to Top