In Danish

Blandede mikrokreditter

Jeg har i et stykke tid gået lidt om den varme grød i mit forsøg på ikke at klappe mig selv alt for meget på skulderen og føre mig selv frem som Verdens Bedste Mand. Men nu er tiden kommet.

Bevæggrunden er, at Udenrigsministeriet i dag udsendte en indbydelse til en konference om blandede kreditter i Middelfart. Blandede kreditter er en ordning, hvor Danmark udlåner penge til nogle af verdens fattigste lande, men selv afholder renteudgifterne. Jeg blev for snart et par måneder siden gjort opmærksom på eksistensen af kiva. Kiva er et sted hvor almindelige mennesker som du og jeg kan låne penge til små virksomheder i diverse 3. verdenslande.

Idéen er, at eksempelvis forretningsdrivende låner pengene rentefrit og betaler tilbage i løbet af generelt et år. Hvis de ikke kan betale tilbage, er det bare surt for udlåneren. Sådan skal det selvfølgelig også være. Kiva viste sig at være en kæmpe succes lige fra starten, og jeg var derfor i kø i over en måned før jeg fik lov til at låne nogle penge ud.

Nu er jeg dog den heldige udlåner af $300,00 til Miriam Migdalia Rivera, som ejer (købmands)forretningen Good Faith Supplies i Danlí, El Paraíso, Honduras. Hun bruger pengene til at opbygge sit lager af daglige fornødenheder, så det er svært at finde et bedre formål.

Du burde også finde dig et projekt. Du kan udlåne ned til $25,00, så risikoen er mildest talt til at overskue. Du burde i det hele taget donere ca. $25,00 hver eneste måned, for du er jo et rigt svin alligevel. Når du her i stedet udlåner penge, bør du selvfølgelig opjustere beløbet lidt. Du kan jo godt, og du ved, at du bør…

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.That's pretty much it, really.

 1. Tak for den dårlige samvittighed, sådan én stod jeg lige og manglede. Har oprettet en konto og skal så bare lige vente på, at nogen får brug for mine penge… Gad nok vide, hvordan dette projekt egentlig bliver kommunikeret ud til fattige små handlende i de sydamerikanske regnskove.

 2. Det er der heldigvis lokalt baserede firmaer og NGOer med speciale i mikrofinanciering, der tager sig af. Det vil jo så heldigvis sige folk, der bedre end andre ved, hvem der har brug for hvad, hvornår og hvorfor.

  Deres vigtigste partner i Afrika er eksempelvis Village Enterprise Fund mens det er Prisma Microfinance, der er partnerorganisation i projektet, jeg støtter.

 3. Skift SOKker

  For René er alting rent, bortset fra tankerne. Du har vel ingen sokker i skuffen?
  Nogle er rige, nogle er dumme, nogle har for travlt med noget, der ikke kommer dem ved.
  Jeg gider ikke læse din blog mere.

 4. Jeg kan ikke helt følge dit argument, men dit intellekt er jo åbenlyst også af en anden verden. Hvis jeg bukker mig i støvet for dig, er jeg så stadig ren? Eller? Og hvad så med tankerne? Og sokkerne (i skuffen)? Og de rige, bliver de beskidte af det? Og hvad med de dumme?

  (D’oh, hvor er jeg dum. Tænk sig at jeg stiller spørgsmål til en, der ikke læser min blog mere!)

 5. Han blev godt nok sur!
  Jeg derimod vil ikke finde mig i, at dit tema er totalt smadret på min computer (FireFox)! Hvad sker der?

 6. Det ved jeg heller ikke. Min host må være i gang med at lege, for jeg har ikke gjort noget. Men det er ok igen nu, er det ikke?

 7. Den sure sok

  Glemte lige, at illustrere med et projekt, der burde kriminaliseres:
  Et belgisk chokoladefrøkomplot?
  http://www.dgk.be/?page_id=5

  Er det den slags projekter du beskæftiger dig med i din verden siger jeg velbekomme med illustrationen
  http://www.politiken.dk/media/grafik/5894.gif

  Ja, jeg er af en anden verden end dig for jeg bryder mig ikke om, at mennesker ofres i bølgebryderprojekter. Desuden vælger jeg virkelighedens verden frem for illusionens og jeres parallelverden (som jeg afskyr).

 8. Jeg må desværre indrømme, at jeg stadig ikke er overbevist om, at det ikke er dig, der lever i en eller anden parallelverden. Men held og lykke med det hele, ikke…

 9. meget sur sok

  Tror du virkelig du er så god til at kryptere din dobbelttungethed, at du frit kan hykle uden konsekvenser? Ikke nok med, at du er ufattelig naiv, så har jeg dig også mistænkt for, at være kriminel. Du giver mig kvalme.

 10. Så stik du bare et par fingre i halsen, sømand. Men tak for inputtet. Du behøver ikke komme tilbage.

 11. Damn han er da en speciel person at høre på ham sokken.

  Ville gerne hjælpe, men kan ikke stå midt i at skulle bruge alle mine penge på et nyt sted at bo (og da det skal være nær Ballerup er det røvdyrt).

  Men synes det er et rigtig godt initiativ.

 12. Orv forresten, jeg vil oss have billede på mine indlæg 😛

 13. Så skal du såmænd bare oprette dig på http://www.gravatar.com 🙂

 14. Jeg skal nok holde mig væk, men for en ordens skyld vil jeg lige gøre opmærksom på, at “ham sokken” er en hende, som ikke er sømanden, som jeg ikke vil sættes i bås med!
  Min surhed skyldes Renés hykleri, at han ikke kalder en spade for en spade og at han beskylder en ikke-luder for, at være prostitueret. Det er groft. Og jeg er heller ikke DF’er. Farvel!

 15. Så blev det hele lidt mere gennemsigtigt. Jeg havde bare lidt svært ved at koble din kommentar: “For René er alting rent, bortset fra tankerne. Du har vel ingen sokker i skuffen?
  Nogle er rige, nogle er dumme, nogle har for travlt med noget, der ikke kommer dem ved.
  Jeg gider ikke læse din blog mere”
  sammen med nærværende indlæg om mikrokreditter. Så talte du om menneskeofringer i bølgebryderprojekter og en afskyelig parallelverden, som jeg skulle leve i. Stadig med henvisning til mikrokreditter. Til sidst var jeg dobbelttunget, en hykler, naiv og kriminel. Jeg gav dig såmænd endda kvalme. Vi taler stadig om mikrokreditter. Du må meget undskylde, at jeg ikke lige fangede, at det handlede om, at jeg ikke er i stand til at kalde en spade for en spade (at det for så vidt ikke gør din tale meget tydeligere er en anden sag).

  Som sidebemærkning kommer så, at du også er sur fordi jeg “… beskylder en ikke-luder for, at være prostitueret”. Den er vi i gang med andetsteds, men lad mig da lige slå fast, at humor ganske åbenlyst ikke er din stærke side. Desuden: Hvis det også er den sag du henviser til med spaden, så er vi langt om længe enige. Lad os da endelig blive enige om at kalde Lene Camre for en spade (selv om jeg synes, at det er et lidt groft forslag) 😉

  At du ikke er DFer betyder faktisk ualmindelig lidt for mig, men det er da fint at have det på plads. Jeg har indtil nu ike været i stand til at udlede om du kritiserede mig fra venstre- eller højrefløjen, men nu ved jeg da, at den sønderlemmende kald-dog-mikrokreditter-(det-vil-sige-en-spade)-for-en-spade-kritik stammer fra højrefløjen, men ikke DF. Det er da fint nok.

  Og til sidst: Ked af at jeg tiltalte dig “sømand”, men jeg er især ked af, at du føler dig stødt over at “blive sat i bås med” et ganske nobelt erhverv.

  Kvinde siger du? “Nå”, siger jeg så. Dine udgydelser er stadig lige kryptiske.

 16. At mine kommentarer roder lidt rundt i kategorierne er en sag du kan kritisere, men de er alle i samme blog til samme person. Jeg har svaret på de feeds jeg fik.

  Mine svar er ikke sendt fra en politisk fløj, de er fra mig, som menneske. Jeg var ikke klar over, at højrefløjen har patent på “kald en spade for en spade”, det er vel hvermands ret, at kunne mene uden, at tilhøre en politisk fløj. Iøvrigt er jeg ikke specielt politisk engageret. Faktisk lider jeg af politikerlede for tiden (de skævvrider magt og ansvar, er uoriginale og egoistiske).

  Når jeg skrev, at jeg ikke er DF’er var det fordi du kaldte en DF’er for luder. Jeg angreb dig for din holdning til en kvindes valg, som du svinede til.

 17. nivå-niller

  Ja, René!
  Ta’ dig nu lidt sammen, hvad fanden har du gang i?

 18. @Den sure: Det kunne være en helt fin idé, hvis du på et tidspunkt læser hvad jeg skriver og ikke hvad du gerne vil læse. Jeg har på intet tidspunkt talt om, at højrefløjen skulle have patent på at kalde en spade for en spade. Du kritiserede mig for ikke at kalde en spade for en spade og jeg udledte fra din sidste kommentar, at din kritik var møntet på, at jeg er en naiv venstreorienteret tabernar. Det mener du så åbenbart ikke, men bare at jeg er en naiv tabernar? Du er totalt upolitisk? Har ingen partipolitiske sympatier?

  Og lad os slå det fast: At du ikke synes, at det er synderlig morsomt at tage pis på Camrene er helt OK. Men jeg vil stadig mene, at din kritik er både malplaceret og ude af proportioner. Desuden mangler jeg stadig at forstå
  1. hvad du mener med denne hersens “parallelverden”
  2. hvad du henviser til med “mennesker der dør i bølgebryderprojkter”
  3. hvorfor du mener jeg er kriminel
  4. hvad det naive element består af
  5. hvad idéen er med din kommentar om, at jeg ingen sokker har i skuffen
  6. hvad der gør mig til en hykler
  7. hvilken spade det er, jeg ikke har kaldt for en spade

  @n-n: Haha, Nillerdrengen. Godt at have en solid støtte i sine venner. Der er ikke noget som en indforstået meta-ironisk kommentar når den er mest tiltrængt… 🙂

 19. Den sure, som du ved hvem er

  Lille Finn, tag dig dog sammen, som Nillermanden siger. Tag en tur med dit eget indre rejsebureau, oversæt det til “spadesprog” så vi andre spader kan forstå det og dump det på din blog, hvis altså du tør! Det skulle ikke være så svært for et swingende sproggeni som dig.

  Du postulerer motiver, som jeg ikke har og lægger ord i min mund, som “tabernar”, som jeg aldrig har skrevet og ej eller vil kalde nogen uanset hvad jeg mener om dem. Jeg bryder mig ikke om dit hadefulde intolerante syn på mennesker med andre tilhørsforhold end dine. Du sviner andre til og tillægger dem dine fordumsfulde motiver. Lene C skulle lægge sag an mod dig, det fortjener du.

  Hvis du absolut hænger dig så meget i politisk tilhørsforhold, så kan jeg fortælle, at jeg har stemt på samme parti de sidste tyve år og det er ikke på højrefløjen og det er heller EL.

  Jeg tror du har fået Klaus Kjøller Kuller. Du er glat som en ål og benægter din tydelige tvetydighed. Sådan et sproggeni som dig kunne let lave en oversættelse, men det er vel for pinligt? Du skal ikke komme for godt i gang med dine slet skjulte falske anklager eller svinske injurier for så falder hammeren min “søde ven” Ike!

  Jeg skulle måske også lige indskyde, at jeg har god samvittighed og at der ikke er noget snavs jeg behøver, at dække over eller lyve om. Så jeg er et rigtigt dårligt emne for graverende folk af din slags.

 20. Sproggeni? Mig? Det har jeg da nu aldrig fået at vide før. Tusind tak skal du have.

  Mit hadefulde forhold til personer med en anden holdning end mig er vist noget du finder på, men lad os da bare sige, at jeg er en hadefuld person, hvis det gør dig glad. Du trænger meget alvorligt til at blive glad, skulle jeg mene. Desuden synes jeg, at dine kommentarer er mere hadefulde end noget jeg kunne finde på at skrive, men dig om det.

  Med hensyn til politisk tilhørsforhold, så skrev jeg tidligere: “At du ikke er DFer betyder faktisk ualmindelig lidt for mig, men det er da fint at have det på plads”. Sådan har jeg det stadig. Jeg er ligeglad med dit politiske tilhørsforhold, men havde bare lidt svært ved at tro på, at en forstandig person som dig med skarpe holdninger ikke var politisk engageret.

  De slet skjulte falske anklager og svinske injurier er vist ikke noget jeg gør i, så jeg er såmænd ikke bange for, at hammeren skal falde.

  Til sidst er jeg også overrasket over, at jeg skulle være en “graverende” type. Jeg lærer meget om mig selv i disse dage. Tak for det. Jeg synes dog, at det er tankevækkende, at du er den eneste anonyme kommentator her på siden, men igen: dig om det.

 21. Samme sure sild

  Lad mig lige rette to fejl i mit sidste indlæg. Det er ellers blevet meget populært blandt @-kryptologer, at kode sine skriverier med bevidste stave- og skrivefejl. Der skal stå fordomsfulde i andet afsnit (i stedet for fordumsfulde) og så mangler der et IKKE mellem heller og EL i tredie afsnit. Jeg mindes ikke, at have lavet disse fejl, du har vel ikke redigeret i mit indlæg?

  Er det ikke svinske injurier, at kalde nogen for luder hvis de ikke er det? Det mener jeg. Du sidestiller det måske med identitets-donation og undercover-virksomhed? Det sidste er en anden form for prostitution, som ikke er forbundet med salg af seksuelle ydelser.

  Jeg er ikke anonym, du har min emailadresse. Når jeg ikke skriver mit navn er det fordi jeg i forvejen er overeksponeret i et overkill af politisk magtmisbrug. Jeg orker ikke yderligere fokus.

 22. Haha. Din paranoia er da nu alligevel overordentlig underholdende. Nej, jeg gider altså ikke sidde og rette i dine kommentarer. Hverken for at rette fejl eller lave dem. Ked af at du har måttet indse, at selv du kan lave fejl.

  Jeg er også ked af, at du er rodet ind magtens uransagelige veje. Det lyder slemt. Jeg vil dog som en lille service fortælle, at en måde at undgå yderligere fokus kunne være at droppe den form for kommentarer, du kommer med her.

  Og nej, det er ikke svinske injurier at lave en tø-hø-joke på andres bekostning. Kækhed er efter sigende endnu ikke strafbart. Jeg har dog ikke nærstuderet den ny terrorpakke, så måske det er på vej 😉

 23. Lene Marie

  Som venstreorienteret, rigt svin, der heller ikke har mange pæne tanker til overs for Lene C eller nogle af hendes fæller, og som til enhver tid er parat til at rose René for hans levende, intelligente og morsomme brug af det danske sprog, har jeg et enormt behov for at sige AAAHA HA HA HA HA :-D. Hvor er Sokketøsepigebarnet dog noget af det mest underholdende og paranoide, jeg længe har oplevet. (Aprospos rene sokker, fik du nogensinde hentet den vask du glemte i kælderen inden juleferien? For der har hun altså fat i noget…)

 24. Lene Marie

  Og nå ja, fantastisk initiativ. Værd at støtte.

 25. Nåjaja, jeg skal da gerne være den første til at indrømme, når jeg laver en fejl: Når det kommer til administration af vasketøj er jeg måske ikke den bedste i verden.

  Med hensyn til The Christmas Incident (nogle ville måske vælge at sige accident, men det ville jo være en total ansvarsfraskrivelse, og det er jeg ikke meget for), så huskede jeg heldigvis forkert. Tøjet var hentet i kælderen og var spredt ud over sengen i et halvhjertet forsøg på at mønstre energi til at hænge det op. Det betød, at det nærmest ikke var ødelagt og ildelugtende, da jeg kom hjem. Agtigt. 🙂

 26. Stadig Sur

  Paranoid er jeg ikke og jeg er da vældig ked af, at I synes jeg er underholdende. Det er ikke min hensigt at være til grin for infantile grønne slagtere.

  At lave tø-hø jokes på andres bekostning er bøvet. Er du en BøV René?

  Nå, jeg vil herefter lade jer alene med jeres dumheder, som jeg ikke gider deltage i.

 27. “En bøv” er ramt lige på sømmet. Jeg er faktisk temmelig bøvet.

  “Infantil grøn slagter” på den anden side… Jeg besidder vist ikke den fornødne viden om, hvad det indebærer, til at at kunne afgøre om jeg skulle være en sådan. Men jeg er ret sikker på, at det kun gælder mig og ikke mine venner. De er yderst intelligente, humorisktiske og venlige mennesker alle sammen. Og det er vel ikke definitionen på en infantil grøn slagter?

 28. Stadig Sur

  Tænkte nok du var en BøV.

  Det nærmeste jeg kan komme på, at sammenligne begrebet “infantil grøn slagter” med, er “idioterne” i Lars Triers film af samme navn. Jeg beklager dybt, men det er faktisk mit indtryk.

 29. Det skal du sandelig ikke beklage. Man er jo ikke selv herre over sine indtryk. Jeg har trods alt et indtryk af dig som en oversnerpet, unødvendigt paranoid og opmærksomhedskrævende kværulant. Det er ikke et indtryk jeg har lyst til at have af nogen, men ikke desto mindre…

 30. Du har fået et forkert indtryk af mig. Jeg er ingen af delene. I forhold til dig kan jeg virke oversnerpet, men det er en naturlig modvægt til din agressive facon. Unødvendigt paranoid kan jeg modbevise, vent og se. Opmærksomhedskrævende kværulant er det sidste jeg kan beskyldes for, så du rammer langt forbi. Enhver har ret til at forsvare sig, det kan næppe kaldes kværulanteri.

  På Uriasposten har jeg lige læst om lederes assymetriske fjendskab. Sådan en leder er jeg blevet uskyldigt forfulgt af. Du minder meget om ham. Stop dit crap, jeg gider ikke parlamentere på det inhumane og nederdrægtige niveau du lægger op til.

 31. Din mangel på selvironi, selvrefleksion og selvkritik er alarmerende. Surt for dig.

  Din eklatante mangel på ironi, refleksion og kritik rammer nu også mig. Sjovt for mig.

  For mig at se er du ikke meget andet end et humoristisk indslag. Det er jeg meget ked af, men du er altså ualmindelig svær at tage alvorligt. Min agressivitet, inhumanitet og nederdrægtighed er ganske givet ret marginal i forhold til selvsamme egenskaber hos dig. Det ville klæde dig at indse det.

  Sidst, men ikke mindst: Du burde i det hele taget ikke komme hos Uriasposten. Det har aldrig gjort nogen noget godt.

 32. HA HA HA – jeg har lige læst alle 31 kommentarer… det er da en fantastisk debat..

  Der bliver spurgt i øst og svaret i vest… glimrende underholdning 🙂

 33. Ja, det er helt fantastisk 🙂

 34. Du tramper rundt som en elefant i en glasbutik og svinger snablen i håb om at ramme noget der giver dig fordel. Du er for bøvet og virkelighedsfjern til den rigtige verden og du skal ikke forvente navlepilleri fra min side. Jeg gider ikke debattere med et så brunt punktum, som du er. Du kræver mere plads end jeg vil give dig. Flyt ind i en zoologisk have og leg med ligestillede.

 35. Du skal ikke regne med at blive en del af mit snabelsvingeri, bare rolig (dårlig men uomgængelig joke. Undskyld).

  De 12 kommentarer (1.042 ord svarende til 2½ normalsider) du nu har skrevet, har faktisk givet mig indtrykket af, at du godt gad debattere med mig (selv om du i sådan ca. hver eneste kommentar har postuleret, at du ikke gad).

  Jeg forventer ikke navlepilleri fra din side (det skriver du trods alt på din hjemmeside, at man ikke skal forvente af dig). Jeg forventer faktisk absolut intet af dig. Jeg kender dig ikke og har ikke tvunget dig til at se på min side. Jeg må endda indrømme, at jeg er ualmindelig ligeglad med dig, men jeg morer mig nu stadig kosteligt over dine kommentarer, så bliv endelig hængende. Det er meget sjovt pludselig at blive kaldt klam, dobbelttunget, hyklerisk, naiv, kriminel, tilsviner, Lille Finn (det var næsten den bedste), swingende sproggeni, hadefuld, intolerant, Klaus Kjøller Kulret, glat som en ål, tvetydig, falsk anklager, svinsk injurierende, graverende (?), kommentarredigerende, bøv, infantil grøn slagter, idiot, aggressiv, assymetrisk fjendskabsleder, inhuman, nederdrægtig, elefant og brunt punktum. “Søde ven” har jeg dog prøvet før. Men den var stadig ganske fin, tak.

  Desuden: Skal jeg flytte? Du føler dig måske ganske godt hjemme her på stedet, men det er nu engang mig der bor her (men kald du bare renecnielsen.com for en zoologisk have, hvis det understøtter din pointe). Og jeg leger ganske fint med alle de fuldstændig ligestillede, der kigger forbi. Jeg har snart haft bloggen i tre år, og du er faktisk den eneste, der har kigget forbi uden at føle dig ligestillet – som har følt sig bedre end de 170 andre, der har kommenteret (og i særdeleshed undertegnede, selvfølgelig).

  Jeg er stadig ikke overbevist om, at du har patent på “den virkelige verden”. Måske “de virkelige verdener”?

 36. Du har helt ret, jeg er meget direkte og bruger mange ikke-pæne tillægsord i mit forsvar i modsætning til dig, som er mere udspekuleret og raffineret i dine angreb (undergravende). Tag nu f.eks. din sidste sætning hvor du gerne giver mig patent på “de virkelige verdener”. Det vil jeg kalde perfidt (endnu et ord til din liste) og på det nærmeste en overtrædelse af straffeloven. Endnu et eksempel på din affyring af spredehagl uden, at vide hvad du skyder på, “skyd først og spørg bagefter”, der har vi igen elefanten.

  Jeg kan garantere dig for, at for mig er der kun en virkelig verden. At den så, af plattenslagere og magtgale tumper, illuderes uvirkelig og grusom til tider er ikke mit ansvar.

 37. Jeg havde slet ikke overvejet, at jeg var angriberen og at du var den, der skulle forsvare sig selv. Jeg havde heller ikke overvejet, at det skulle være mere nobelt at kaste om sig med tilsvininger end at forsøge at være lidt diplomatisk.

  Jeg må endnu engang sige, at jeg ikke er bange for, at jeg skulle have overtrådt straffeloven – eller at “hammeren skal falde”, som du tidligere truede med. Men du har ret, jeg ved ikke hvad jeg skyder på. Jeg kender dig som sagt ikke. På samme måde som du ganske åbenlyst heller ikke kender mig.

  Er jeg både plattenslager og en magtgal tumpe? Eller er sidstnævnte henvendt til dem, der forfølger dig?

 38. Min diplomatiske side er ikke så behersket som din og hvis det kræver en skjult mørk side med skumle tanker om mine medmennesker, så er jeg glad for det.

  Om du også er en plattenslager og tumpe ved jeg ikke. Det var ment om mediemanipulationen, som aldrig har været så manipulerende som i disse tider. Kampen om magten fylder for meget. Det er som om det er det vigtigste i verden og det er det ikke for mig.

  Men du har ret i, at jeg bliver forfulgt af plattenslagere, som har “stjålet” mit speciale og splittet det op i to fjernt abstrakte begreber, fysisk og teknisk sex, bygget sekteriske kasser til opsplitning af forskellige “arter” af mennesker, som absolut skal proppes i deres lille kongerige. De er rigtig nok på nakken af mig og jeg gider ikke beskæftige mig med dem eller deres projekter.

 39. Hehe. “En skjult mørk side med skumle tanker om mine medmennesker”. Du lyder jo nærmest som optakten til en virkelig skidt b-film. Dine skumle tanker om mig kommer fint frem, tak. For mit eget vedkommende, så har jeg yderst få skumle tanker om andre menneser. Hvis nogen.

  Kampen om magten fylder for meget? Det kan vi være så ganske enige om. Du burde næsten beskæftige dig med noget “antispin” eller sådan noget. 😉

  Mht. dit speciale, så kan jeg da godt se, at det er en ærgerlig udvikling. Uden på nogen måde at kunne sætte mig ind i, hvad der er foregået, så virker det da ret surt. “Sekteriske kasser til opsplitning af forskellige “arter” af mennesker” er heller ikke lige min kop te.

  Jeg har dog stadig ikke helt fanget hvor tilsviningen af mig kommer ind i billedet?

 40. Surt show

  Hvor kan du spørge Q? Arbejder du ikke i justitsministeriet eller parkerer du der bare? (Ja, Lene er en af slagterne og det kommer hun også til at høre for)

  Teknologisk innovation er en dårlig løsning for “syge” mennesker, der har brug for aflastning. Livskvalitet opnåes ikke ved, at slagte normale mennesker og udstille dem i gabestok.

  Jeg synes vi skal stoppe denne debat nu. Du kan få en gåde at tygge på til ledige stunder:
  “Mafiabander i Japan handler med dadler i Madrid”

 41. Sidste sure opstød

  Ekstra Bladet følger godt med og ved hvad det handler om, også mht den leder jeg nævnte tidligere. De er aktuelle med lignende leder:
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/article194384.ece

  Det var virkelig “DownUnder” og som straf for min retfærdige klage dengang er jeg blevet terroriseret af overvågning, kvalitetssikring og gentagelser lige siden. Vi ved vist alle hvad en Om’er er efterhånden.

  Desuden blev de fortrolige personalesamtaler gengivet i oplæste emails i DR, hvad giver du?

  Lige smovs for Henrik Dahl med sådan en omvendt verden, hvor det private rum gøres offentligt, men det har han også nydt godt af.

  Hykleri er ikke en by i Rusland, det er almindelig praksis.

 42. @Sur sok

  Du kan sgu også lige få en gåde til de ledige stunder (jeg forestiller mig at du har en del).:

  “Hvis Marianne64Kurvestang har været til nummerolog – hvorfor er magten så i hænderne på IOC når man ved at de er for mange?”

  Sandheden er derude!!

 43. Sur citron

  @Villadsen, måske du skulle spørge Per Stig Møller om det er hans ansvar, at der var en rørbombe, med prop i begge ender, i en sandkasse i Rønne.

 44. @Sur citron
  Ja eller jeg kan spørge Brian Mikkelsen om det er hans ansvar at Micke Næsby forlader Århus GF før tid nu hvor parterne er blevet enige om at ophæve den stærke bagspillers kontrakt.

  Det vil vist cirka give ligeså stor mening – men godt at se citronen holde sig opdateret med livets gang i Danevang.

 45. Der er masser af meningsløshed i et tingsliggørende overvågningssamfund hvor trusler lukker munden på folk, som styres af ludomaner, kriminelle bander og korrupte politikere med egoistiske prestigeprojekter. Hvilken indflydelse har det på gærproduktionen? Hver gang der uddannes en systemkritiker stiger efterspørgelsen på gær.

 46. Jeg vil gerne uddanne mig til systemkritiker – hvor foregår uddannelsen? Er det evt. noget man kan tage på aftenskole?

 47. Hejsa. Godt at se, at I hygger jer i mit fravær 🙂

  Well, der er jo lidt at tage fat på…

  #40
  Jo, jeg arbejder som studentermedhjælper i Justitsministeriets Forskningsenhed. Jeg arbejder også i Udenrigsministeriet, så hvis du har en 20-25 andre hade-tillægsord, jeg skal have i nakken for det, så er det nu. Læg dog mærke til, at jeg er fuldstændig ligeglad med, at du har arbejdet for Miljøministeriet.

  Den med teknologisk innovation og slagtning og hvad har vi, forstår jeg ikke helt.

  Gåde 1: Nej, det gør de ikke, for de kan ikke være begge steder på én gang.

  #41
  Ekstra Bladet: Ja, der er virkelig en evig kilde til sandheden og den virkelige verden? Men, hvorom alting er, så begynder jeg at fatte, at diskussionen nu handler om overvågning. Hvornår blev jeg fortaler for det? Hvornår blev det min skyld, at vores regering slet ikke kan se det menneskerettighedstridige i det?

  Jeg tror ikke Henrik Dahl er fortaler for at offenliggøre det private rum. Han analyserer vist bare samfundsudviklingen? Lige som når han meget dygtigt beskriver, at vores nuværende regering lover et og gør noget andet – uden at blive straffet af vælgerne. Som fx når de vil styrke forskningen og udhuler bevilgningerne.

  #42
  Gåde 2: Fordi IOC har taget patent på “kurvestang”

  #43
  Gåde? 3: Jeg læser dersværre ikke Ekstra Bladet, så jeg har ikke den store indsigt i bomberør i sandkasser i Rønne. Men det er ganske givet ikke Per Stigs skyld.

  #44
  Gåde 4: Et bedre spørgsmål ville vel være: “Hvorfor ind i hele hule helvede [undskyld at jeg bander] forlader alle ikke Århus GF. Og AGF. Og Århus?”

  #45
  Styres folk virkelig af ludomaner?

  #46
  Meget tyder på, at vi har at gøre med et brown-bag-meeting over en lækker sandwich og en kop vand. Mere skal der vist ikke til.

 48. Antispin

  Villadsën, du behøver bare dårlige eller onde venner med en lille egoistisk diktator i maven. Disse venner sender dig til en statsautoriseret numme-rolog, så kommer resten af sig selv. Og så er det godt hvis du besidder nogle egenskaber, som andre vil stjæle fra dig og tage æren af. Så befinder du dig pludselig i et surt reality show, hvor du møder op til flere røve, der betragter dig som et lokum de kan skide på.

 49. Antispin

  René, hold op med de fejlslagne motivanalyser. Ingen kan tillægges hadeord for deres arbejdsplads.

  Nogen er faktisk i stand til at være to steder på en gang, du har sikkert hørt om dobbeltstandard og innovation.

  Mht Henrik Dahl så siger han et og gør noget andet. Jeg har konfronteret ham med et konkret eksempel uden, at han har modsagt mig.

  Jeg kan ikke lide fodboldidioter, så er det ligemeget hvor de kommer fra. Det er ikke fedt, at blive puffet rundt med som en bold mellem fødderne på fanatikere, der spiller oddset med Bøllebob som spådommer.

 50. Ingen hadeord på grund af arbejdsplads? Jeg spurgte ellers i kommentar #39: “Jeg har dog stadig ikke helt fanget hvor tilsviningen af mig kommer ind i billedet?”. Hertil svarede du: “Hvor kan du spørge Q? Arbejder du ikke i justitsministeriet eller parkerer du der bare?”

  Jeg må da være helt galt afmarcheret i min motivanalyse, det kan jeg da godt se. Godt argument! [læg venligst mærke til, at der her er tale om ironi. At skrive, at der er tale om ironi kan desuden opfattes som en grel udgave af metaironi, red.].

  Dobbeltstandard, jæs. Innovation, jæs. Er de lig med at være to steder på samme tid? Nope.

  Henrik Dahl: Whatever. Jeg er ikke fan, men jeg kan egentlig godt forstå at den ret travle mand ikke gider svare dig. Hans klumme på Kommunikationsforum er ikke et sted for den slags morskaber, som vi holder os her.

  Fodbold? Hvor kom den fra?

 51. Antispin

  Fodbolden kom med snakken om AGF og Anne på 100 ting.

  Henrik Dahl har ikke mere travlt end, at han har tid til, at kommentere mit privatliv (og dermed studere det?) og det er i sig selv temmelig krænkende og derfor kan jeg (eller en advokat) afkræve ham svar.

  Med teknologisk innovation kan man være to steder samtidig.

  Ironi? Du iklæder dig forskellige genkendelige identiteter og det er temmelig frustrerende. Stop det. Jeg gider ikke spille med i dit teater.

 52. Ahhh. Det. Jamen man bliver altså ikke puffet rundt som en bold af galninge bare fordi man kan lide fodbold, så nyd du endelig bare verdens største sport med føn og klem. Det med at blive puffet rundt skyldes helt andre ting, som du allerede er en del af, kan jeg forstå.

  OK. Jeg vidste ikke at Henrik Dahl var så ond og farlig. Hvis han helt uden grund og uden opfordringer kommenterer dit privatliv, så synes jeg da også, at han er en fæl stodder. Go sue the man!

  Nej, det kan man faktisk ikke. En persons geografiske placering er på ethvert tidspunkt givet af vedkommendes tredimenionelle placering i et defineret tredimensionelt rum. Man kan højst finde gengivelser af en person på andre steder end just omtalte geografiske sted. Såmænd.

  Hvorfor er det frustrerende at jeg til enhver tid er mig? Det burde faktisk lige nøjagtig være til at finde ud af (eller hitte rede i, om du vil).

 53. Antispin

  At du til enhver tid er dig? Hvorhenne mon? Det er ligesom med usynlig ledelse. Det vil give mere mening hvis du siger du er “en ren røv, at trutte i og, at du bor i Nakskov”.

 54. Jeg behøver vel næppe nævne, at jeg igen er meget forvirret over dine kryptiske kommentarer?

  Jeg er til enhver tid mig, og det er jeg, der hvor jeg på et givet tidspunkt befinder mig. Det er en meget brugt form for væren, som ikke kan komme bag på nogen.

  Gider du ikke godt snart svare på bare et af de mange spørgsmål, du indtil nu har ladet stå ubesvaret hen? Eksempelvis hvad du mener, når du snakker om at jeg skulle leve i et parallelunivers, spiller mange roller/identiteter og den slags nonsens? Det giver ikke megen mening i min ganske almindelige verden. Jeg besidder ikke de nødvendige personspaltningsmekanismer til at forstå den slags.

 55. Flemming

  Det er jo fin underholdning!

  Har I tænkt på at udgive denne korrespondance? Det kunne blive noget i stil med “Michael Laudrups tænder”…. 😉

 56. Antispin

  René, du kan sikkert få besvaret mange af dine spørgsmål hos Hans Siggaard Jensen. Jeg har ikke for fem flade ører tillid til dig og dit åndssvage teater.

 57. @Psj: Jeps.

  @Flemming: Jeps og tjaa.

  @Antispin: Kender ham ikke lige, men lidt googling har fortalt mig, at han er klog. Men det skal han da mildest talt også være for at svare på, hvorfor du synes jeg lever i en parallelverden, hvorfor du mener, at jeg er kriminel og de mange andre spørgsmål, der er kommet frem i det ovenstående.

 58. Antispin

  @Rene: Listen very carefully…
  Om han er klog ved jeg ikke, men jeg er ret sikker på, at han kan svare. Han arbejder bl.a. med kognition og det er det du har misbrugt i forhold til mig med dine rollespil.

  Hvordan har du det med din samvittighed? Det er så åbenlyst, at du er fuld af løgn. Det må være en temmelig kvalmende oplevelse, at være med til, at begrave et menneske levende for, at kunne danse på dets grav.

 59. Wauw. Jeg kan kognition. Mind mig lige om at jeg skal tilføje det på mit CV.

  Tør man endnu engang spørge efter, hvad mine rollespil og løgne i mit forhold til dig går ud på?

  Desuden kunne jeg ikke drømme om at begrave et menneske levende for at kunne danse på dets grav. Heller ikke i overført betydning.

 60. Antispin

  Du er lidt af en mørkemand og holder for tit 90 års fødselsdag.

  Sørens også, dit tag er utæt.

  Dit projekt er i sandhed en impossible mission.

 61. Mit projekt er i sandhed en impossible mission. Regner dog med at være færdig til september.

 62. Søren 34 Lynge

  Hej René

  Flemming har henvist mig til denne fremragende diskussion. Sagligheden florerer i dette forum!

  @Antispin i #48 henviser du til en statsautoriseret nummerolog. Mit spørgsmål til dig er; Kan det studeres på aftenskole, og evt. kombineres med systemkritiker? Jeg er uddannet folkeskolelærer – Kan jeg få merit for nogle fag?

  @René – Hvorfor er jeg ikke inviteret til din/dine 90 års fødselsdag/dage? Jeg mener, Vi har da arbejdet sammen både som flaskedreng og postbud!

 63. Haha… Søren 34 Lynge. Du bliver altså nødt til at huske på, at når man har holdt 90 års fødselsdag mange gange, så er der altså ikke megen hukommelse tilbage. Jeg kunne fx ikke huske, at vi har været flaskedrenge sammen. Men det er nu engang også lang tid siden for en mange-gange-90-årig som mig 🙂

  Du kommer med til den næste, men mind mig lige om det, når det er tiden…

 64. Forresten, Søren 34, er det dit tag, der er utæt (jeg fangede nemlig ikke pointen i #61)?

  Måske endda en statsautoriseret nummerolog ville omdøbe dig “Sørens også”?

 65. Søren også!

  Hejsa

  Jeg bor på første sal og har intet hørt fra min overbo, så jeg tror ikke, det er mit tag, hun hentyder til… Har ikke set hende her!

  Men muligheden er jo til stede, da mennesket åbenbart har et ret udefinerbart forhold til tid og sted, så måske hun har set mit tag?

 66. Efter at have fulgt med i denne spændende – og forvirrende debat, står jeg tilbage med et stort spørgsmål til Sokken: “hvad er Renés rolle i dine problemer?” Mig bekendt opsøger du hans hjemmeside, for efterfølgende at anklage ham for en hel del uhyrligheder! Hvad du måtte have af diverse livstraumaer, kan jeg ikke umiddelbart koble sammen med René.

  Hvis mandens synspunkter og sprogbrug generer dig i så alvorlig grad, burde du måske lade være med at opsøge hans hjemmeside! Men det ville også hjælpe dig en hel del, hvis du forstod ironi og humor…

  Jeg får faktisk lidt ondt af dig. Du virker meget bitter! Måske skulle du rette din bitterhed mod rette vedkommende….

 67. Tak schwes 🙂

  Problemet er imidlertid (vil jeg tro) at rette vedkommende jo lever i et helt tredje parallelunivers, hvor vi andre (Skift SOKker/stadig sur/Antispin/… – sært barn har mange navne – inkluderet) ikke har adgang 😉

 68. Flemming

  Parallelunivers eller ej. Jeg synes stadig, at uddannelsen som statsautoriseret nummerolog lyder spændende, selvom det måtte være en impossible mission;)

  Ses gamle jas… altså dig på 90 år…eller…

 69. Det må egentlig være ret svært at finde frem til en statsautoriseret nummerolog, hvis man skulle få brug for sådan en. Jeg mener, de skifter jo navne hele tiden…

 70. Flemming

  og nummer…?

 71. åhhh ja , og nummer. Sikkedadada et virvar…

 72. Jeg har aldrig set noget lignende…chokerende mangel på realitetssans…Alle ved da at du på ingen måde har kognetive evner…så havde dine eksamner gået noget nemmere!!! 🙂

 73. Hehe. Ja, med en lille smule processuel viden (er det ikke det, der er definitionen på kognition?) ville studierne nok ikke have været helt så svære. Det siges faktisk, at intellekt/klogskab og karakterer korrelerer…

  Men jeg ved ikke rigtig. Det er jo nok bare smagsdommere, der har fundet på det gennem videnskabeligt veltilrettelagte analyser af enorme mængder af omhyggeligt indhentede data. Det skal man jo ikke tro på.

 74. Pingback: Miriams biks kører | renecnielsen.com

 75. Har netop læst tråden helt igennem, vanvittig og fantastisk oplevelse 🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: