Categories
In Danish

Udryd fattigdom

2015 MåleneOg det i en ruf. Mine gode ven Dan gik allerede i gang med at sprede makepovertyhistory-budskabet for over et halvt år siden. Ja, jeg husker det til at være engang i november, men jeg gider ikke til at søge hans blog igennem. Jeg, derimod, har glemt alt om det. Nu skal det dog være nu. Jeg er jo måske nok ikke det mest fremme-i-skoen individ, men jeg har såmænd også investeret i nogle hvide armbånd. De startede vist med at være moderne for efterhånden lang tid siden, men jeg har faktisk set urimeligt få mennesker gå med dem her i landet. Hvis 26 mio. mennesker ville investere i et gult et af slagsen med Nike-logo på, for at give kræftkampagnerne et tiltrængt løft, så vil lige så mange vel give pengene til at udrydde fattigdom? 20 kroner er nu engang meget lidt, når man samtidig får en genstand, der viser, at man er et utroligt gavmildt og betænksomt menneske. Selvfedme er nu engang den bedste vej til andres ditto. Til dit og mit forsvar bør indskydes, at den danske del af kampagnen først for alvor blev skudt i gang for et par uger siden. De rykker også ud til diverse festivaler, så mon ikke noget nær alle festivalgæster i Roskilde ender med at gå rundt med et armbånd. Med andre ord: hvis du skal nå at være lidt unik, bør du nok bestille dit armbånd med det samme. Den danske del af kampagnen er et samarbejde mellem UNDP Nordic og Ibis. Formålet er af gode grunde at udrydde fattigdom. Som platform for den vision blev der for nogle år siden skrevet en FN-målsætning for udviklingen i verdens fattigste lande – kaldet 2015 Målene (se også den grafisk blærede version). Det er nogle meget simple målsætninger, som kan betyde alt for de 1,2 mia. mennesker, der lever i yderste fattigdom, så du kan lige så godt komme i gang med at hjælpe. Hvis ikke jeg kan overbevise dig, så kan videoen måske hjælpe dig lidt på vej. Der er kendte mennesker i den 😉

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

9 replies on “Udryd fattigdom”

Det er godt at se nogen tør gøre det, som regeringer ikke vil gøre noget ved. For mit eget vedkommende har jeg tænkt mig at støtte op om det.

Hvad med Live 8 næste weekend? Kan man støtte det økonomisk i Danmark?

Det er jeg MEGET siker på, at det vil. Noget siger mig, at armbånd fra tomatfestivaler ikke er Guds gave til designere 😉

Jeg vil også have sådan et armbånd, men det er da pis at man skal bestille minimum fire – så fedt er det trods alt ikke… Og vanen tro er der ingen steder i 9000, som sælger det.

Næææh hvor fint 🙂
Jeg takker ydmygst. Du kan opkræve et styks øl efter eget valg på en beværtning efter eget valg næste gang du kommer til Aalborg.

Comments are closed.