In Danish

Sådan skal den skæres

2-2. Perfekt … næsten. Det ville have været rart at vinde gruppen, men nu det ikke kunne være anderledes, er det jo rart at spidde lidt til Drengene Med Fedtet Hår, som nu skal hjem til støvleland til offentlig ydmygelse. Men mon ikke Totti lægger sag an mod Danmark og Sverige.

Igen i går hentede jeg Lene da hun fik fri for at gå videre til en bar, der hedder Barracuda. Et lidt for stort og lidt for konceptet sted efter min smag, men de lovede mig for tre uger siden, at de ville vise Danmark-Sverige, som blev sendt på en kanal, vi ikke selv har. For at være sikre spurgte vi igen da vi bestilte den første runde øl to timer før kick-off, og bartenderen kunne konstatere, at de ville vise kampen på den af storskærmene, der var lige ud for, hvor vi stod. Det var intet mindre end perfekt, for der var et par gode pladser.

Da det hele gik i gang to timer senere viste de selvfølgelig Italien-Bulgarien på alle skærme (de har ca. 10 almindelige skærme og tre storskærme) selv om de kan vise noget forskelligt på de forskellige skærme. Da vi venligt informerede dem om, at der var vigtigere ting på programmet var de meget forstående, og sagde at Danmarks kamp nok skulle blive vist på et par af skærmene. Da det ikke var sket fem minutter senere gik vi. De viste Italiens kamp alle steder, så vi måtte tage hjem til Levenshulme, hvor vi vidste, at Hennigan’s altid er klar til at vise alle kampe på én gang.

Da vi trådte ind ad døren blev vi mødt med et “buuuh” fra fire fyre i baren, som havde svenske trøjer på (jeg havde en dansk landsholdstrøje på). Det viste sig dog, at de var nordirere som holdt med den irske klub i skotland, Celtic, hvor svenske Henrik “Henke” Larsson gennem syv år har været en kjempe-helt. “It’s a tribute to Henrik Larsson” fremstammede en af dem før de begyndte at synge

Henrik Larsson, Henrik Larsson
Henrik Larsson is the king of kings.
Henrik Larsson, Henrik Larsson,
Henrik Larsson is the king.

Skøre svenskere skotter irere nordirere. De havde også affarvet deres hår for at ligne svenskere. Hvad affarvet hår har med Henrik Larsson at gøre, må dog stå hen i det uvisse. De var i forrygende humør, og jeg måtte flere gange forklare hvordan jeg både kunne være på pubben og spille i Portugal (den gamle “du-ligner-Graversen-traver”). Vi nåede lige nøjagtig at se de sidste to minutter af første halveg.

Senere kom en dansker bosat i Levenshulme på fjerde år hen og snakkede lidt. Det var meget hyggeligt. Han havde en engelsk kone, som var opvokset i Manchester, og efter at have boet i Danmark i 18 år havde de valgt at flytte til Manchester. Typisk at vi støder ind i en dansker i Levenshulme to dage før vi flytter herfra.

Nu venter Tjekkiet i kvartfinalen, Frankrig i semifinalen og England i finalen. Den bliver hård, den nød.

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.That's pretty much it, really.

  1. Henke er i virkeligheden ikke skaldet. Han har bare affarvet sit hår så grundigt, at det er blevet gennemsigtigt.

  2. … og har brugt Michael Jacksons solcreme?

Comments are closed.

%d bloggers like this: