Categories
In Danish

Tag jer endelig god tid

“Husk de tre: T T T. Slid men vid: Ting Tar Tid.” Piet Hein har selvfølgelig ret. Det har han tit. Men det undrer mig stadig, hvorfor visse folk ikke snart får sig nos..t sammen til at udregne min årsopgørelse. Vi skriver i dag d. 18. juni 2004, men de har stadig ikke været i stand til at udregne, hvor meget skat jeg skal have tilbage/af med. Det undrer mig. De tal, der skal regnes med, i lige nøjagtig mit tilfælde, er så små, at selv min ufødte nevø/niece ville kunne regne det ud. Jeg regner med at sende følgende mail i næste uge, hvis jeg ikke hører fra dem: Kære Skat Du har ikke skrevet til mig i lang tid, men jeg vil meget gerne høre fra dig. Har du det godt, for det har jeg. Da jeg ikke mener, at man skal betale told af sin SU, regner jeg med, at det kun er dig, jeg skal have fat i ørerne af. Jeg betalte i 2003 skat af min SU, som Alle Andre SU-modtagere. Modsat Alle Andre SU-modtagere havde jeg en ganske enorm ekstraindtægt i form af løn. Jeg er klar over, at 1.453,00 DKR om året er en ganske betydelig løn, men mener dog, at skatten af dette beløb skulle være mulig at udregne med al den nymodens teknik, du velsagtens ligger inde med. Jeg regner med, at jeg lige nøjagtig undgår at betale topskat, og det skulle derfor være en ret overkommelig opgave at lave regnestykket: skattetryk multipliceret med 1.453,00 DKR. Jeg ligger desværre kun inde med den obligatoriske gymnasielommeregner fra 1994, TI-68, og er derfor ikke i stand til at udforske denne slags indviklede regnestykker. Desuden ved jeg ikke, om jeg bør stole på, at skattetrykket ligger fast? Det fremgår af din og Tolds hjemmeside, at restskat skal betales inden d. 1. juli 2004, hvis man vil undgå et tillæg på 7%. Tak skæbne. 7% af et eventuelt restbeløb på op til 1.000,00 DKR kan jo hurtigt løbe op i rundt regnet 70,00 DKR (igen ligger jeg ikke inde med fornøden regnekraft, men det må være der omkring). Det er jo nærmest en formue. OK, du ved bedre end andre, at jeg ikke ligger inde med en sådan, men du ved, hvad jeg mener. Hvorfor må jeg ikke vide, hvad jeg eventuelt skal af med, før fristen udløber? Jeg synes, at du er lidt af en luskebuks. Ja, nærmest en kratlusker og en tølper. Men lad nu det ligge. Lige som min årsopgørelse. Med venlig h … ups … jeg glemte noget. Jeg har haft en aktieindkomst på 22,00 DKR i indkomståret 2003. Det står under Rubrik 63. Måske det er det, der vælter læsset? Jeg har allerede investeret pengene, skal det skrives nogetsteds? Danmark spillede uafgjort, mens jeg drak den, men det har vel ikke indflydelse på, om jeg nogensinde hører fra dig igen? Hvis det er OK med dig, kan vi bare slå en handel af. Jeg er tilfreds med en

trusse

tusse. Vi ses Skat, gør vi ikke? René

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.

2 replies on “Tag jer endelig god tid”

He he. Samme problem her. Jeg ringede til dem, og det var heldigt. Selvom man er registreret et sted som udflyttet, er det åbenbart ikke ensbetydende med at man gør det andet sted. Nå, men over telefonen fik vi klaret de vigtigste ting, og jeg skal have 3011 DKK tilbage YIPIIIII!!!!!!

Det vil jeg jo nærmest betegne som snyd. Efter mine egne udregninger skal jeg have ca. 1.000 kr. tilbage, men jeg vil nu gerne se det på skrift fra de høje herrer, før jeg begynder at ødsle dem bort.

Mærkeligt, at de ikke laver flytningen et eller andet centralt sted, så alle statslige, amtskommunale og kommunale instanser kunne få glæde af det. Bureaukrati. Tsk.

Comments are closed.