Categories
In Danish

Småopgaver

Så er jeg ved at være færdig med den første af de fire småopgaver jeg skal aflevere i januar måned. Det er en indholdsanalyse af blogs og er lavet ud fra alle posts der er blevet pinget til Weblogs.Com i løbet af tre minutter d. 4 december 2003 (hvilket vil sige 60 posts. Det passede ganske udmærket til en opgave på kun 1500 ord). Stikprøven er taget ved 19-tiden dansk tid, så der er helt sikkert en grund til at der er flest Europæiske og Mellemøstlige blogs.
Her er lige lidt statistik: Der er dælendytme mange blogs derude på persisk, men selvfølgelig er de fleste på engelsk: image Antallet af blogs der bliver hosted på diverse services er overvældende og lægger vel egentlig op til, at der bør komme nogle flere og bedre danske af slagsen: image Jeg har opdelt materialet efter hvorvidt bloggen er hjemmehørende på et selvstændigt domæne eller om det er på en af de mange services. Der har vist sig at være nogle interessante forskelle, som dog ikke er specielt overraskende. De selv-hostede sider (behøver selvfølgelig ikke at blive hosted på egen maskine) er generelt mere seriøse i indhold og har langt færre features (har ikke “currently hearing”, “mood” osv.). Desuden er det disse seriøse sider, der har flest links i hvert indlæg. For de blogservicehostede sider er der kun 6,3 % der har to eller flere links i det analyserede indlæg, mens det er tilfældet i 35,7 % af de selv-hostede sider (for de statistikkyndige kan jeg fortælle at der ved en chi-2 test er en P-værdi på 0,016 ved en krydstabel med “servicehost/ikke-servicehost” over for “0/1/2+ links”). Jeg gider ikke skrive resten af tallene og komme med en lang smøre om statistiske mål, men der er altså forskelle at du ved det 🙂

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.