Categories
In Danish

Juleri, men ikke fri, det kan vi ikke li’

image I går så jeg for første gang Manchester klædt på til julenarrestreger. Efter at have siddet og nørdet med avisartikler fra 1931 på biblioteket, tænkte jeg, at jeg lige ville gå forbi rådhuspladsen, hvor jeg vidste, at der skulle være et stort juletræ. Men sørme om ikke der også var Europæisk julemarked med hollandske oste, tyske pølser, glühwein, kringler og hele moletjavsen. Og ikke nok med det – det var også ægte tyskere, der solgte de tyske ting, hollændere, der solgte de hollandske ting osv. Sidst men ikke mindst var der også fyldt med tyske mænd, der spiste pølser og drak Schnapps og spiste pølser og drak pilsnere og spiste pølser som aldrig før. De sang desværre også. Men det gav en god stemning selv om det ikke ligefrem var julesange der gjaldede … næææ … Stuttgart var i byen for at spille Champions League bold mod de røde djævle, og det skulle åbenbart gå ud over hele bycentrum. Jeg havde selvfølgelig lige brændt hele min formue af på mikroflimmermaskinen, som skulle fodres med 40 pence hver eneste gang jeg skulle printe noget ud. Det betød, at der hverken var pøller eller bajere til mig, men jeg skrabte sammen til verdens hidtil mindste stykke ost – en hollandsk sennepsost, der smager så englene synger rigtige julesange. Det er første gang jeg har fået noget der kan minde om en anstændig ost herovre.
Men det var et hurtigt kig rundt på pladsen, for jeg skulle aflevere en eksamensopgave i dag, og jeg er lige startet på en ny, der skal afleveres fredag. Jeg fatter slet ikke, hvad faget går ud på, så det bliver nok ikke ligerfem en opgave, der sprænger karakterskalaen. Jeg bliver vist nødt til at droppe forelæsningen i dag og i morgen. Pyyyh. Nåååh ja, nu vi er ved studierne. I går var jeg til forelæsning om kroppens historie med Betrand Taithe. Ja, der er faktisk ikke så meget mere i den historie, det var nemlig kun mig der troppede op. Han havde planlagt at det skulle være et seminar, hvor vi allesammen rigtig skulle diskutere. Yeah right. Jeg var den eneste, der var der og jeg havde ikke læst dagens tekst. Fedt. Vi stoppede efter 30 minutter, hvorefter jeg skulle mødes med de tre andre fra Historical Social Enquiry og have kaffe med vores underviser og sekretær. Igen var det kun mig, der mødte op, så jeg gik på café med et par hyggelige midaldrende damer (med indkomst og det hele) – det må have set lidt skummelt ud. Men hvad, gratis kaffe er gratis kaffe :-p

By René Clausen Nielsen

I'm pretty much in love with a data. Or, the knowledge we can extract from it. Or, rather, the better decisions that can be made based on said knowledge.

I hold a M.Sc in Sociology a MA in Historical Social Enquiry (Social History + Historical Sociology + Global Development), and work as Information Management Lead at the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. I guess you can call me a Computational Sociologist of Global Development and Humanitarian Action. No less.

That's pretty much it, really.